Fikk ny hobby under kreftbehandling – satte verdensrekord

6 hours ago 4



Det som startet som en kjekk hobby i en krevende tid, endte i både ny karrierevei og verdensrekord for Christopher Bradsbury.

 Guinness World Records
SLO ALLE REKORDER: Kreftoverlever Christopher Bradbury fikk sansen for droneflyvning. Nå har han en verdensrekord innen feltet. Foto: Guinness World Records

Publisert 08.10.2024 06:46

Britiske Christopher Bradbury startet å fly modellfly i 2007 for å krysse det av sin «bucket list» mens han gikk gjennom en cellegiftbehandling for kreft.

– Det fikk meg ut av huset. Noe som var bra for meg fysisk, og det var bra for mitt mentale velvære på den tiden, forteller han.

Etter hvert som han fikk dreisen på modellfly, ville han også prøve seg på å fly droner – noe som senere førte til at han satte en ny verdensrekord.

Det skriver Guinness World Records i en pressemelding.

Slo tidligere rekord

Bradbury ble fort fascinert av droner, og begynte å bygge og eksperimentere med droneteknologi. 

Det tok ikke lang tid før dette også ble til karrieren hans, og i dag jobber han blant annet med luftfilming for TV og film.

Nylig satte han verdensrekord ved å lage flest lysende emojis ved bruk av droner på tre minutter.

 Guinness World Records
EMOJI: Ved hjelp av droner og lys, lagde briten flere emojier på nattehimmelen. Dette er en av emojiene. Foto: Guinness World Records

Briten klarte å lage 30 ulike emojis ved hjelp av et droneshow han hadde satt opp, og slo dermed Sky Elements Drone Shows sin forrige rekord på 24 emojis.

Totalt brukte han 109 droner til rekordforsøket.

Krevende prosess

Bradbury ønsket å plukke ut emojier som skilte seg ut fra hverandre, for å gjøre fremvisningen så interessant som mulig.

Han hadde med blunke-emoji, bæsje-emoji, rakett-emoji og hval-emoji, for å nevne noen.

 Guinnes World Records
BÆSJ-EMOJI: Denne emojien var en av de mest krevende å lage, ifølge Bradbury. Årsaken var dens mørke farger. Foto: Guinnes World Records

Ifølge briten kreves det mye planlegging for å passe på at over hundre droner ikke kolliderer i hverandre når de skal skifte plassering.

Dersom noen slår rekorden hans på 30 emojis, blir han ikke sur. Snarere tvert imot:

– Jeg hadde elsket det dersom rekorden min ble knust om ti år, og det blir gjort av noen som sier: «Jeg gjorde det fordi jeg så Chris Bradburys video», forteller han.

Read Entire Article