Fikk Haaland-hilsen etter at han måtte legge opp: – Jeg ble litt rørt

1 week ago 10



Torsdag fortalte Viking-spiller Jone Berg (19) at hjerteproblemer stopper fotballkarrieren hans. Fredag fikk han persong hilsen fra Erling Braut Haaland (24).

Jone Berg fikk fredag en signert drakt fra Erling Braut Haaland. Foto: VIKING FOTBALL
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 27.09.2024 14:26

– Jeg ble satt ut, og litt rørt da jeg fikk den drakten.

Det sier Jone Berg til VG dagen etter at nyheten om at han må legge opp kom. Den 19 år gamle midtstopperen fikk for noen uker siden konstatert tilstanden «arvelig fortykket hjertemuskel». Også kjent som MCHMCHMean Corpuscular Hemoglobin.

Det tvinger midtstopperen med én A-kamp for Viking til å legge opp.

Fredag var Viking samlet til videomøte. Der ropte Viking-trener Morten Jensen opp Berg for å overrekke en gave.

«Til Jone. Stay Strong. Lykke til videre», stod det på Manchester City-drakten med signaturen til Erling Braut Haaland. Som kommer fra Bryne – historisk sett er Vikings største rival.

– Vi tullet med det i garderoben at det må sitte langt inne for han å sende hilsen til en Viking-gutt, sier Berg lattermildt.

Humøret på Jone Berg er godt, selv om han er tvunget til å legge fotballskoene på hyllen. Men hjerteproblemene kunne fått alvorlige konsekvenser for siddisen.

– Det er en muskel inne på hjertet som er tre centimeter for stor. Tre centimeter på hjertet er ganske mye. Faren er at hvis jeg trener regelmessig med høy puls og pusher hjertet, kan det få fatale konsekvenser, forklarer Berg.

Han har pratet med flere leger – og har forsøkt å finne noen som kan gi bedre prognoser. Men til ingen nytte. Alle legene Berg har pratet med har gitt den nedslående beskjeden. Det betyr en helt ny livsstil for 19-åringen.

– Det er kanskje den største endringen i livet mitt. Jeg er vant til å trene intensivt og pushe kroppen, men det blir det endring på. Jeg får lov å trene styrke, jeg får lov til å golfe, men intervalltrening og slikt er bare å glemme, fortsetter Berg.

19-åringen har ikke vært på banen denne sesongen. Hjerteproblemene ble først avdekket i mars, uten at de da visste hva det var. Det satt en støkk i Viking-spilleren som ble lagt inn på sykehus.

– Alt skjedde så fort. Alt fra medisinsk sjekk og plutselig var jeg lagt inn på sykehus og var der i to netter. De visste ikke diagnose eller hva som kunne skje. Jeg skal være ærlig å si, men jeg fryktet for livet, for jeg ante ikke hva som er greia, forklarer Berg.

Å skulle fortelle til familien at han, som en frisk tenåring uten problemer nå måtte legges inn var tøft.

– Det var ganske surrealistisk. Det var tøft å si det til de at jeg måtte på sykehuset. Jeg blir innlagt. Det har hjulpet hele prosessen at de har vært så støttende, fortsetter Berg.

Read Entire Article