Felix Horn Myhre og Fredrik Sjøvold tatt ut på landslaget

1 month ago 26



Landslagssjef Ståle Solbakken har tatt ut sine menn til Nations League-åpningen.

Publisert: 27.08.2024 12:10 | Oppdatert: 27.08.2024 12:22

Herrelandslaget innleder Nations League med bortekamp mot Kasakhstan i Almaty 6. september, før Østerrike kommer til Ullevaal stadion 9. september.

Slovenia er det siste laget i Norges gruppe. Norge spiller på nivå B, altså det nest høyeste nivået i Nations League.

Landslagssjef Ståle Solbakken presenterte troppen på tirsdag. Der var det to nye navn i form av Brann-spiller Felix Horn Myhre og Bodø/Glimt-spiller Fredrik Sjøvold.

Her er troppen:

- Han er en veldig god relasjonsspiller og kommer ofte i scoringsposisjon, sier Solbakken om uttaket av Horn Myhre – og legger til at Brann-spilleren har vært i lupen i lang tid.

Både Horn Myhre og Sjøvold har imponert i henholdsvis Champions League- og Conference League-kvaliken i sommer. At sistnevnte ble tatt ut, var kanskje noe mer overraskende.

– Fredrik har gjort det veldig bra over en lang periode. Jeg så kampen mot Røde Stjerne, da spilte han mot en «tricky» ving som er god én mot én, men han tok ham helt ut av kampen. Da fikk jeg en bekreftelse om at han kan klare det, sier Solbakken om Sjøvold.

1 av 2Foto: Christoffer Andersen / NTB

Nations League spilles i sin helhet kommende høst med sluttspill i juni 2025. Spania stakk av med Nation League-trofeet sist sommer.

Neste år kommer også en ny VM-kvalifisering.

Nations League kan senere være bakveien inn i VM 2026 – hvis Norge ikke kvalifiserer direkte til mesterskapet i USA, Canada og Mexico.

Read Entire Article