Feiret suser med salto - Fredrikstad tapte terreng i medaljekampen

2 hours ago 5



Jonas Therkelsen var kampens store spiller da Strømsgodset slo medaljejagende Fredrikstad.

 Jonas Therkelsen feiret med salto på 1–0-scoringen til Strømsgodset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Henrik Davidsen Hellevik, VG

    Henrik Davidsen Hellevik, VG

Publisert: 26.10.2024 19:52

https://vglive.vg.no/kamp/str%C3%B8msgodset-fredrikstad/675115/rapport

Saken oppdateres!

Bandet C-lagetsC-lagetsSupporter-band for Strømsgodset klassiker «Gamle Gress»«Gamle Gress»C-lagets mest avspilte sang. runget utover Marienlyst før kampstart, og for hjemmefansen var det tydelig at «ingen slår Godset på Marienlyst»«ingen slår Godset på Marienlyst»Utdrag av teksten til sangen "Gamle Gress".. Selv om hjemmelaget sto med fire hjemmetap i årets Eliteserie-sesong før møtet med Fredrikstad, skulle sangteksten stemme akkurat i kveld.
For et Europa- og medalje-jagende Fredrikstad hadde muligheten til å gå opp på 3. plass før lørdagens kamp i Drammen. Tross en god åpning fra bortelaget var det hjemmelaget som skulle få juble først.
Etter kun 12. minutter var Jonas Therkelsen på scoringslisten. 21-åringen fikk ballen i mellomrommet og forserte fremover, før han hamret inn sin femte Eliteserie-scoring for sesongen på utsøkt vis.

Strømsgodset fortsatte med å skape store sjanser, men målscorer Therkelsen og Nikolaj Möller klarte ikke å utnytte disse til hjemmefansens store fortvilelse. Fredrikstad på sin side var farlig frempå med både Sondre Sørløkk og Jóannes Bjartalíd. Dessverre skulle det ikke lykkes for gjestene fra «plankebyenplankebyenKallenavn for byen Fredrikstad.».

De mørkeblå fra Drammen skulle få mer å juble for denne oktoberkvelden. Etter bra trykk fra hjemmelaget skulle ballen havne i beina til Herman Stengel på Strømsgodsets høyreside. Med nummer 10 på ryggen viste Stengel seg nummeret verdig, og serverte et fantastisk innlegg i til Logi Tomasson. Islendingen hadde få problemer med å sette ballen i mål fra to meter og dermed 2–0 til Jørgen Isnes’ menn.

Fredrikstad presset på for redusering, men da Henrik Kjelsrud Johansens rakett fra 20 meter suste i den venstre stangen til en utspilt Per Kristian Bråtveit, var det et tegn på at ballen ikke ville i mål for de rødkledde i kveld.

Med 2–0-seieren klatrer Strømsgodset opp på øvre halvdel, og har så godt som sikkert sikret Eliteserie-plass i 2025. Fredrikstad blir derimot værende på 5. plass og må de kommende dagene håpe på hjelp fra Haugesund, Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt for å bli værende i medaljekampen.

https://vglive.vg.no/turnering/eliteserien/38/tabell
Read Entire Article