Feiret fødsel av fire kritisk truede sumatratigre i polsk dyrehage

4 hours ago 4



 AP / NTBFire sumatratigerunger ved Wroclaw Zoo, Polen Foto: AP / NTB

En dyrehage i Polen jubler over fødselen av fire sumatratigre, en kritisk truet art med bare rundt 400 gjenværende individer i vill tilstand.

lørdag 19. oktober kl. 03:52

Wroclaw Zoo i den sørvestlige polske byen Wroclaw kunngjorde fredag at tigrene ble født 22. juli.

Dyrehagen valgte å holde nyheten hemmelig i flere uker for å la ungene vokse og bli sterkere, forteller talsperson Weronika Łysek.

– Gleden er enda større over at alle fire tigrene utvikler seg sunt, er aktive, ivrige etter å spise og leke med hverandre og foreldrene, sier Sergiusz Kmiecik, fungerende direktør for dyrehagen.

 AP / NTBNuri med en av ungene Foto: AP / NTB

Ungene veier nå over 8 kilo hver, omtrent dobbelt så mye som en vanlig huskatt. De er avkom av moren Nuri og faren Tengah. De fikk også en hunntiger for fire år siden, som nå bor i en dyrehage i Tyskland.

Dyrehagen i Polen er spesielt fornøyd med at kullet består av tre hanner og én hunn, siden hunner dominerer i europeiske dyrehager. De tre hannene kan dermed bidra til å balansere populasjonen.

Se flere bilder her:

Det er foreløpig ikke bestemt hvor ungene skal hete eller hvor de skal bo. Dyrehagen vurderer å la besøkende være med på å navngi dem.

Wroclaw Zoo har drevet avl av sumatratigre siden 1960-tallet og har også en stiftelse som jobber for å beskytte arten i vill tilstand.

Publisert: 19.10.24 kl. 03:52

Relaterte emner

Read Entire Article