Faren til skoleskytteren i Georgia er pågrepet

1 month ago 17



Faren til 14-åringen som er arrestert i forbindelse med skytingen ved Apalachee videregående skole, ifølge Georgia Bureau of Investigation.

 ERIK S. LESSER / EPA / NTB Foto: ERIK S. LESSER / EPA / NTB
fredag 6. september kl. 01:54

54-åringen er siktet for fire tilfeller av uaktsomt drap, to tilfeller av drap i andre grad og åtte tilfeller av barnemishandling, skriver CNN.

Les også: 14-åring siktet for skoleskytingen i USA

Faren til mistenkte skal i følge CNN ha fortalt etterforskere at han kjøpte våpenet som ble brukt i drapene som en julegave til sønnen i desember 2023, ifølge to politikilder med direkte kjennskap til etterforskningen.

Dette betyr at våpenkjøpet skjedde bare måneder etter at myndighetene første gang tok kontakt med familien i forbindelse med etterforskning av en trussel om skoleskyting.

Les også: Mattelærere drept: – Mistet livet for å forsvare elevene

Gutten som var 13 år under avhøret i mai 2023, sa at «noen anklager ham for å ha truet med å skyte opp en skole, og han hevdet at han aldri ville si noe slikt, selv ikke på spøk,» i følge etterforsker Daniel Miller Jr. fra Jackson County sheriffkontor.

Tenåringens far fortalte etterforskere den gang at han hadde jaktgeværer i huset og sa:

«Han får bruke dem under tilsyn, men har ikke fri tilgang til dem,» ifølge rapporten. Sheriffkontoret i Jackson County, Georgia, avsluttet etterforskningen fordi tipset om trusselen ikke kunne bekreftes.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article