Får stadig høre at han er for snill. Det skal det bli slutt på

4 hours ago 5



Han scoret viktige mål da Kolstad tok en viktig borteseier i Europa. Martin Hovde har fått en spesiell arbeidsoppgave.

Martin Hovde var strålende fornøyd etter Kolstads sterke seier borte mot Pick Szeged.

Publisert: 25.10.2024 22:30 | Oppdatert: 25.10.2024 22:44

SZEGED: (Pick Szeged - Kolstad 27–29)

Han scoret tre mål på fire forsøk. Strekspiller Martin Hovde gjorde et solid innhopp da Kolstad festet grepet om Pick Szeged i intense sluttminutter i Pick Arena.

– Ting skjer jo litt fort. Det er så mye adrenalin, men jeg vet jo at vi har øvd på dette spillet mot 5–1, og at det er stor sjanse for at jeg får ballen, sier en meget glad Martin Hovde til Adresseavisen etter kampslutt.

Martin Hovde, Adrian Aalberg og Sigvaldi Gudjonsson var lettet og glad etter å ha vunnet på en vanskelig bortebane i Ungarn.

Les også

«Hva er det vi holder på med», tenkte han. Så snudde alt

– Gledelig å se

Hovde, som konkurrerer med Sveinn Johannsson, Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga om spilletid som strek i angrep og forsvarskjempe i midtforsvaret, satt på benken store deler av førsteomgangen.

Kolstad lyktes godt med strekduoen Martin Hovde og Magnus Gullerud i spill 7 mot 6 mot Pick Szeged.

Men hele tida var 22-åringen klar til å komme innpå hvis treneren skulle gi beskjed. Og da Kolstad valgte å spille 7 mot 6 i angrep etter pause, ble det Hovdes tur.

– Akkurat nå sitter jeg med en veldig god følelse på hvordan andreomgangen gikk. Jeg er kjempefornøyd, rett og slett, sier Hovde.

– Det er for å komme oss til bedre sjanser, forklarer Stian Gomo om det offensive grepet som betyr at de tar ut målvakt og spiller med en ekstra spiller i angrep.

Når Kolstad spiller 7 mot 6, tar Torbjørn Bergerud plass på benken.

Les også

Han skulle bo i Trondheim. Slik ble det ikke: – Ekstremt tøft

– Vi føler periode der at vi ikke kommer til gode nok sjanser. Så der syns jeg vi lykkes veldig bra. Og det er alfa og omega at vi har den roen i laget når vi gjør det, eller kan det fort bli oppjaget og tekniske feil. Vi fikk jo én, men det ble bare med den, og da er det godt nok, oppsummerer treneren.

Gomo beskriver Hovdes innhopp som viktig og liker ærgjerrigheten som strekspilleren viste utpå banen.

– Det har vi snakket mye om. Det var veldig gledelig å se, sier han.

Kolstad-trener Stian Gomo var i strålende humør etter seieren og så fram til å komme seg tilbake til hotellet.

Skal bli mer slem

Han hadde én skuddbom, men satte sine tre neste forsøk fra streken på et tidspunkt hvor Pick Szeged var nær ved å utligne Kolstads ledelse.

Før kampen tok trener Stian Gomo en ekstra prat med Hovde. Budskapet fra Gomo var klart:

– På dette nivået er det veldig fysisk spill, og du må kjempe mot folk som er like store, om ikke større enn deg, hele tida. Da etterlyste han at hvis det er noe som helst mulighet til å få tak i en ball, så skal vi ha den og den skal i mål. Det er bare en mental ting. Og det er en prøvelse å sitte på benken og gjøre seg klar... Men i dag følte jeg at det funka bra, sier Hovde.

– Har du fått beskjed om ikke å være så snill ut på banen?

– Ja. En gjentagende ting gjennom min håndballkarriere er at jeg må være mindre snill, mer slem og ta i mer.

– Var dette et vendepunkt? Blir du slemmere framover?

– Jeg skal være så slem...

Prøver å irritere ham

Simen Lyse beskriver Hovdes innsats i den sterke seieren slik:

– Det er det vi trenger: En strekspiller som kommer inn og tar tak og brøyter vei, sånn som andre lags strekspillere gjør. Det er deilig å se Hovde komme inn. Han tar tak og bare banker ballen i mål.

– Han skal være mer slem framover?

– Jeg har prøvd å si det lenge til han. Jeg prøver å være litt stygg med han på trening og få han til å bli litt irritert. Men det er vanskelig. Han ser kanskje skummel ut, men han er snill som en bamse, sier Lyse om sin to meter høye lagkamerat.

Read Entire Article