Etterforskes for nye brudd på besøksforbud

2 weeks ago 15



Politiet etterforsker Marius Borg Høiby for nye brudd på besøksforbud mot ekskjæresten.

Marius Borg Høiby etterforskes for nye brudd på besøksforbudet, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det bekrefter bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Aftenposten.

Høiby er ilagt besøksforbud av politiet fram til mars 2025. Det betyr at han ikke kan kontakte ekskjæresten, verken fysisk eller digitalt.

Ti dager etter han ble ilagt besøksforbudet ble han pågrepet av politiet på en hytte på Skeikampen. Da mente politiet at han hadde ringt ekskjæresten fra skjult nummer.

Pressesjef i Oslo politidistrikt Unni Grøndal er ordknapp om mulige brudd på besøksforbudet.

– Vi har per nå ikke bekreftet brudd, men vi vurderer informasjonen vi får, skriver hun til NTB

Kritiserer bistandsadvokater

Øyvind Bratlien er Høibys forsvarer, han er kritisk til at Yvonne Larsen melder dette til mediene.

– Bistandsadvokatene har tatt en større og større plass i straffesakene. Deres rolle er egentlig snever og perifer. Generelt tror jeg det er fornuftig om bistandsadvokatene viser sterk tilbakeholdenhet i sin omgang med mediene, særlig i en tidlig fase. I verste fall bidrar de til massiv forhåndsdømming og uriktig resultat, sier Bratlien til Aftenposten.

NTB har kontaktet Larsen for å få en kommentar på kritikken fra Bratlien, men har ikke fått svar.

Fire fornærmede

Det er fire fornærmede i saken mot Høiby. Siktelsen etter hendelsen i en leilighet på Frogner 4. august omfatter hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, samt ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse.

I tillegg er Høiby siktet for mishandling i nære relasjoner når det gjelder ekskjærestene Juliane Snekkestad og Nora Haukland. Han er også siktet for trusler mot en fjerde person.

Read Entire Article