– Et forventningspress han ikke har opplevd før

1 month ago 34



Atlético Madrid viser muskler på overgangsmarkedet. Det gjør Aleksander Sørloths nye lag til gullfavoritt.

 Aleksander Sørloth fikk en drømmestart på karrieren i Atlético Madrid med to mål i sin første kamp. Foto: ISAAC LAWRENCE / AFP / NTB
  • Christian Dehlie Lokøy, VG

    Christian Dehlie Lokøy, VG

Publisert: 08.08.2024 12:10 | Oppdatert: 08.08.2024 12:24

– Han kommer til å bli viktig for oss, sa midtbanespiller Axel Witsel etter kampen mot Kitchee til Marca.

Trønderen fikk en drømmestart på karrieren i «rojablancarojablancaDe rødhvite. Kallenavnet til Atletico Madrid.» da han scoret to mål i løpet av ett minutt i kampen mot Kitchee i Hongkong.

– Han er en viktig spiss for oss, sier Atletico Madrid-trener Diego Simeone til Marca.

Nå venter en siste test mot det italienske storlaget Juventus i Göteborg søndag ettermiddag.

Scoringene lover godt for nordmannen som nå skal prøve seg i sin syvende klubb på seks år.

– Det er en risk, og det er elefanten i rommet. Det er noe som har fulgt ham gjennom karrieren, sier Viaplay-ekspert Petter Veland til VG.

Foto: ISAAC LAWRENCE / AFP / NTB

– Når det har vært logisk å ta neste steget så har ikke det alltid funket for ham. I Crystal Palace lå alt til rette, og det var en timing som gjorde at man ikke kunne takke nei, men det funket ikke.

– Det samme skjedde da han gikk fra suksess i TyrkiaTyrkiaUtlån til Trabzonspor til RB Leipzig. Så var det et omdiskutert valg da han byttet ut Real Sociedad og Champions League-spill med Villarreal, men det er den første gamblingen som han har truffet på, sier Veland.

Og som han traff på den overgangen. Forrige sesong ble det 23 mål og kamp om toppscorertittelen inn til siste seriekamp.

Veland er ikke negativ til overgangen. Tvert imot.

 Et av forrige sesongs høydepunkt for Sørloth var da han scoret fire mål for Villarreal mot Real Madrid i samme kamp. Foto: Pablo Morano / Reuters / NTB

– Atlético Madrid og Sørloth, er det en «match made in Heaven»?

– Ja, det er ganske mye som tyder på det. Spillestilen er ganske lik som den var i Villarreal, og han går til en bedre og større klubb hvor det er enda bedre muligheter til å score mål og vinne titler. Oppgavene er ganske like de han hadde i Villarreal.

– Han har kvaliteter som er ganske lik MorataMorataForlot Atletico Madrid i sommer. Klar for AC Milan.. Han er en spiss som er i boksen og kommer til avslutninger. Han var en viktig brikke i angrepet her, sier Simeone.

Spisskollega og landsmann Erling Braut Haaland fortsetter også å bøtte inn mål:

Det er ikke bare Sørloth som er på vei inn dørene på Metropolitano. Flere medier skriver at Manchester City-stjernen Julian Alvarez bare er detaljer unna å bli rekkekamerat med Sørloth. Conor Gallagher ryktes også inn.

I tillegg er EM-vinner Robin Le Normand hentet inn for å styrke midtforsvaret.

– Kan de utfordre Real Madrid?

– Det ville vært en tjenesteforsømmelse å ikke kalle dem enn gullkandidat. De flekser bicepsen på overgangsmarkedet. Le Normand er en oppgradering på Stefan Savic. Alvarez er en stor oppgradering på Memphis Depay og Sørloth er en oppgradering på Morata, sier Veland.

– Er det Sørloth som kommer til å gi Atlético Madrid sitt tredje ligagull på ti år?

– Det hadde vært utrolig gøy. Det er nok ikke han spanske journalister og radioprofiler vil trekke frem når de kommer med tabelltipsene sine. Men han er en del av pakken som kan være med å vippe dette Atletico Madrids vei, sier Veland.

– Han vil få et forventningspress han ikke har opplevd tidligere. Så det er bra han kom i gang med to mål. Så vil jo tilfeldighetene det slik at han selvfølgelig serieåpner mot gamleklubben Villarreal.

Read Entire Article