Estland i fokus på K2

2 hours ago 4



Farsund menighet inviterer onsdag 16. oktober til en spennende og annerledes misjonskveld på K2 (Parken). Denne gang med Estland i fokus.

Da kommer Tiina Klement, sokneprest i Mustamä menighet i Tallinn, på besøk.

Mustamä en litt fattig bydel i hovedstaden Tallinn i Estland. Tiina har vært med å bygge opp denne menigheten gjennom mange år, og også vært sentral i byggingen av ny kirke, som ble innviet tidligere i år. I mange år samlet de seg i et mørkt kjellerlokale i et slitt leilighetsbygg i byen, men nå har de altså tatt i bruk et fremtidsrettet og godt lokale som har blitt en viktig samlingsplass for mange i bydelen.

– Vi i Farsund menighet har støttet oppbyggingen av denne menigheten de siste fem årene, og mange ser fram til å møte en av dem som har vært avgjørende i dette viktige kirkelige arbeidet gjennom lang tid, sier sokneprest i Farsund menighet, Henning Huseby Jansen.

– Tiina er en dyktig strateg, og hun betyr svært mye for det spennende arbeidet som menigheten i Mustamä driver, både innenfor barne- og ungdomsarbeid og diakoni blant mennesker i lokalsamfunnet som sliter, legger han til.

Nå er hun i Norge noen dager for å møte menigheter som støtter dem gjennom misjonsprosjektene sine i NMS, og i den forbindelse kommer hun altså til Farsund.

– Dette gir oss en sjelden mulighet til å få nærkontakt med et spennende misjonsprosjekt i Tallinn. Tiina er en inspirerende person å møte og å høre. Hun snakker også flytende norsk. Så dette blir en fin kveld, sier soknepresten.

Arrangørene legger også opp til servering av kveldsmat og et artig lotteri til inntekt for misjonsprosjektet i Mustamä menighet.

– Hvis noen tenker at misjon går fra Norge til andre land, vil denne kvelden bidra til å åpne øynene for at misjon og solidaritet med søsterkirker går begge veier! avslutter Henning Huseby Jansen.

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

13:41 i går Svein Morten Havaas

→ Del

Filmvisning og foredrag om Israel

Journalist Bjarte Bjellås i MIFF holder foredrag på mandagens åpne møte på Å bedehus i Lyngdal. Foto: MIFF

Når Med Israel For Fred (MIFF) Lister inviterer til åpent møte på Å bedehus i Lyngdal mandag 14. oktober, blir det både filmvisning og foredrag.

Filmen som vises er organisasjonens egen, nye dokumentarfilm «7. OKTOBER», som omhandler terrorhandlingene som rammet Israel for et drøyt år siden.

I tillegg blir det foredrag av journalist Bjarte Bjellås. Han er for tiden ansatt i MIFF, men har også bakgrunn som journalist i Vennesla Tidende og Fædrelandsvennen.

– Bjarte er nettopp kommet hjem fra en reise til Israel og vil fortelle fra denne turen, samt en tur han hadde i januar. Han gjorde flere intervju til den nye dokumentaren som omhandler ofrene, overlevende og intervju med Israels ambassadør. Han bemerker at det er mange sterke historier som fortjener å bli hørt, sier Eldbjørg Grøvan i MIFF Lister.

– Gjennom sitt foredrag vil han gi oss innblikk i den aktuelle situasjonen i Israel og dessuten omtale Norges forhold til Israel i kjølvannet av grusomhetene for et år siden, legger hun til.

Det blir gitt tid til spørsmål og samtale på mandagens møte. Det blir også enkel bevertning, opplyses det fra arrangørene.

MIFFs film «7. OKTOBER» vises på det åpne møte på Å bedehus i Lyngdal mandag 14. oktober. Foto: MIFF

13:24 i går NTB

→ Del

Riksteatret fornøyd med øremerkede midler til billettfond for barn

Riksteatersjef Arne Nøst sender til neste år ut en stor «Narnia»-oppsetning på landeveien, der Hilde Brinchmann har regi. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / NTB

For første gang øremerkes det midler i forslaget til statsbudsjett spesielt til Riksteatrets billettfond, som gir gratis teaterbilletter til skoleelever.

Riksteatret har i flere år hatt et slikt billettfond, som gjør det mulig for lærere å ta med seg skoleelevene gratis på teater.

Hittil har det vært finansiert av ulike private sponsorer og i de senere år over Riksteatrets driftsbudsjett. Men i Regjeringens forslag til statsbudsjett er det avsatt to millioner øremerket billettordningen.

– Dette betyr at enda flere barn og unge vil få muligheten til å oppleve teater. Med billettfondet er alle invitert og inkludert – uavhengig av bakgrunn og økonomi, sier Arne Nøst, teatersjef for Riksteatret.

Ifølge Nøst vil Riksteatret totalt sett få en økning i sitt økonomiske handlingsrom på om lag åtte millioner.

10:45 09.10.24 Marlene Tollaksen Nilsen

→ Del

Skal markere eldredagen i kulturhuset

Leder av eldrerådet i Lyngdal Jørg Hadland inviterer Lyngdal til feiring av FNs eldredag torsdag. Her sammen med Bjørn Bækkelund. Foto: Marlene Tollaksen Nilsen

Førstkommende torsdag 10.oktober inviterer Lyngdal eldreråd til feiring av eldredagen.

– Arrangementet er for alle. Det er eldrerådet som står bak arrangementet, så målgruppen er både eldre og pårørende, sier Jørg Hadland, leder av eldrerådet i Lyngdal.

Den internasjonale dagen for eldre ble offisielt markert for første gang i 1990. Allerede i 1982 arrangerte FN en verdenskonferanse i Wien med eldre mennesker som tema.

I år er temaet «En evig alderdom». Hadland beskriver temaet som en påminnelse om at eldre er en ressurs, og at sosialt samvær er viktig for livskvaliteten. Han forteller at eldrerådets viktigste oppgave er å peke på de eldre i kommunens omsorg og deres pårørendes behov.

– Eldre blir ofte sittende alene uten sosialt nettverk, og nå inviterer vi dem til å komme ut. I dette tilfelle håper vi også de pårørende er med, sier han.

I tillegg til innlagt pause med enkel servering kan publikum kan vente seg allsang, musikalske innslag fra Lyngdal demenskor, samt andre lokale musikere og underholdning fra Samuel Høiland.

12:51 07.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Skal arrangere Spindsdagen igjen

Tidligere farsundsordfører Arnt Abrahamsen har kastet hestesko på Spindsdagen før. Nå får han muligheten igjen.

Førstkommende søndag er igjen klart for Spindsdagen igjen. Det opplyser Steinar Reinertsen i Spind grendehus i en epost til Lister24.

- Arrangementet har ligget brakk siden koronoa, men er endelig på gang igjen. Spindsdagen er for alle; unge som eldre, de som bor eller har tilknytning til Spind, eller bare de som ønsker en hyggelig sosial sammenkomst, skriver han.

Programmet består av andakt ved Runar Sjåstad, salg av mat og kaker, loddsalg, salg av strikketøy, fremvisning av gamle bilder, samt den tradisjonsrike hesteskokastingen.

- Alle er hjertelig velkommen til en hyggelig søndag på Spind Grendehus, skriver Reinertsen.

18:36 06.10.24 Frida Falkum

→ Del

Sørlandsforestilling til Nortun

Skuespiller Lars Emil Nielsen fra Lillesand trer inn i rollen som sørlandsmannen Pider Ro, med Svein-Helge Vikse på gitar og trekkspill når de kommer til Nortun. Foto: Tronn Hansen

Musikeren Svein-Helge Vikse fra Vanse tar frem både trekkspill og gitar når han og skuespiller Lars Emil Nielsen fra Lillesand inviterer til forestillingen Pider Ro - skrøner og sørlandsviser på Nortun søndag 13. oktober.

Forestillingen er basert på Pider Ro's historier, en bok av den kjente sørlandsforfatteren Gabriel Scott, og vil by på en varm, humoristisk og levende forestilling i ekte sørlandsk ånd.

Scott beskrev Pider Ro som et «fortellertalent av de sjeldne», og det var gjennom besøk på 1890-tallet at Scott ble kjent med Pider Ro’s fantastiske fortellinger om livet på havet. Disse skrønene og visene har fascinert sørlendinger i generasjoner.

Forestillingen har allerede hatt stor suksess på Kilden teater- og konserthus i Kristiansand og på flere andre scener. Nå ønsker arrangørene Lista ungdomslag og Folkeakademiet at publikum på Lista også skal få oppleve denne forestillingen.

13:28 03.10.24 Malene Sørensen Lundberg

→ Del

Får støtte til konsert

Kvinesdal kommune gir økonomisk støtte til konserten «Møte», som byr på folkemusikk fra Aserbajdsjan og Agder.

– Den aserbajdsjanske utøveren Elshan Mansurov på folkemusikkinstrumentet kamancha (strykeinstrument), kommer til Norge i oktober og skal spille sammen med blant andre Hallvard T. Bjørgum og Kirsten Bråthen Berg i Setesdal. Det er planlagt en tilsvarende konsert i Oslo og i Feda kirke søndag 13. oktober, lyder det i søknaden.

På konserten på Feda deltar Elsham sammen med noen av regionens fremste folkemusikere, slik som Lisa Haugland på feler, Torhild Larsen Nygård med sang, samt Ådne Svalastog på trøorgel/tangenter, Herman Gautefall på feler og Bernt Laundal på perkusjon, formidles det.

Musikeren og komponisten Galib Mammadov fra Aserbajdsjan, bosatt i Kvinesdal vil også sette sitt preg på konserten med sin musikk.

Konserten er budsjettert til 60.000 kroner og har fått støtte på 10.000 kroner fra Kvinesdal kommune.

13:27 03.10.24 Malene Sørensen Lundberg

→ Del

Vender hjem igjen med sang

På onsdag inviteres det til «Mitt Lista – heilt bokstavelig» i Fremtidsbygget på Vestbygda kapell.

For de musikkglade livsnyterne blir det mulig å lytte til pianist Øystein Tønnessens egne versjoner av kjente melodier fra kirke- og bedehustradisjon. Tønnessen er selv fra Borhaug og vender tilbake til hjemtraktene for onsdagstreffet.

Programmet er satt sammen på en litt annerledes måte, nemlig ut fra bokstavene i ordet «Lista». Det blir også mulighet for allsang, formidler programkomiteen.

– Øystein Tønnessen er førsteamanuensis og forsker ved UIA i Kristiansand. Ved siden av studier med doktorgrad og arbeid på universitetet i Agder, har han spilt piano siden han var ung. Han var primus motor i den lokale gruppen Mi Tri. Han velger sin musikalske stilart inspirert av jazzlegender som Bill Evans, Errol Garner og The Duke. Det blir spennende å høre hans versjoner av sanger fra bedehusmiljøet. Det blir definitivt svingende, skriver programkomiteen i pressemeldingen.

Onsdagstreffene på kveldstid i Framtidsbygget er åpent for alle. Kveldsmat hører med og det er ingen entré, men kollekt.

11:38 02.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Kommer med fakta bak «Makta»

Kulturbokhandleren Åshild Vere Jacobsen ser frem til å få besøk at den mangeårige politikeren Martin Kolberg torsdag i neste uke. Foto: Heiko Junge/NTB

Kulturbokhandleren Åshild Vere Jacobsen ser frem til å få besøk at den mangeårige politikeren Martin Kolberg torsdag i neste uke.

Temaet er «Sannhet og løgn i Arbeiderpartiet», som er blitt brennaktuelt den siste tiden.

– Etter at to journalister nylig ga ut den mye omtalte boka «Partiet – en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» og «hele» Norge har sett NRK-serien «Makta», som er basert på «sannhet, løgn og dårlig hukommelse», så skal det bli svært interessant å høre nestoren i norsk politikk Martin Kolberg fortelle om sitt politiske liv og norsk politikk sett fra innsiden, sier innehaver av Kulturbokhandelen Norli Farsund, Åshild Vere Jacobsen.

I boken «Tillitsmannen Martin Kolberg» beskrives han som «Arbeiderpartiet på to bein». Han har jobbet tett på de største politikerne i partiet gjennom fem tiår og vet det meste om hva som har skjedd på innsiden gjennom oppturer og nedturer.

– I foredraget vil han fortelle oss om sine erfaringer, og dele sin opplevelse av en helt spesiell periode i norsk politikk – basert på sannhet og god hukommelse! Hva skjedde etter «Makta»? Martin Kolberg har svaret, sier Vere Jacobsen.

Foredraget arrangeres i samarbeid med Folkeakademiet Farsund/Lista. 

09:39 02.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Holder foredrag om Ingvar Ambjørnsen

Alf van der Hagen er aktuell med samtaleboken «Ønsk meg heller god tur», som handler om livet til Ingvar Ambjørnsen, forfatteren bak blant annet bøkene om Elling. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Alle kjenner Elling, men hvor godt kjenner du forfatteren bak bøkene? 

Det er Petter Røren som stiller spørsmålet i anledning at Lyngdal kulturhus i neste uke får besøk forfatteren Alf van der Hagen. Sistnevnte er aktuell med en biografi om Ingvar Ambjørnsen.

– Tirsdag 8. oktober har du er gyllen anledning  til å bli bedre kjent med en av Norges beste, mangfoldige og produktive forfattere, forteller Røren.

Ambjørnsen er i dag rammet av alvorlig sykdom, men gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har han fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler med van der Hagen. Det er disse samtalene som har blitt til boken «Ønsk meg en heller god tur», som van der Hagen i neste uke skal snakke om i Lyngdal.

– Ambjørnsen var friluftsmenneske i barndommen og naturverner i ungdommen, med en sterk bekymring for klodens fremtid. Han snakker fritt og levende om ekstatiske erfaringer gjennom naturopplevelser, om egen opplevelse av ensomhet og sykdom, om oppveksten i Larvik blant hippier og småkriminelle, om tiden han jobbet på psykiatrisk avdeling, og om årene som forfatter i Oslo og Hamburg, heter det i et presseskriv om boken.

12:31 01.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Inviterer til tiende marked ved prestegården

Lørdag 5. oktober arrangerer Lista menighet Prestegårdsmarked i Vanse for tiende gang.

Det blir denne gangen et stort høstmarked i låven og i teltene i Prestegården, rett ved siden av Vanse kirke.

– Det er i år rekordstor påmelding til markedet med mange spennende utstillere som kommer for å selge varene sine. Flere utstillere lager flotte varer av gjenbruksmaterialer, som blant annet interiørartikler av gammelt treverk og drivved, og klær og utstyr fra gamle duker og gardiner. I tillegg selges det både lefser, saft, syltetøy, honning, grønnsaker, malerier, smykker, kremer, håndarbeid, trearbeid, pilarbeid, foto, bilder, klær, duker, vesker og mye mer, sier Helene Tunheim Tjørn i arrangementskomiteen i Lista menighet.

– Vi synes det er veldig hyggelig at så mange er interessert i å komme og stille ut og selge varene de produserer. Det er jammen mange produktive, kreative og flinke folk i distriktet vårt, legger hun til.

Arrangørene opplyser videre at det blir salg av lapskaus, kaker og kaffe i kafeen.

– I tillegg blir det utlodning i Langhuset med fine premier. Alle inntekter fra matsalget og fra utlodningene går til planlagt restaurering av kontorlokaler i menighetshuset og ellers til ny fasade og inngangsparti i Langhuset, forteller Tunheim Tjørn.

Hun er fornøyd med at det virker som det blir mer og mer kjent at menigheten arrangerer et slikt marked i Vanse. Hun mener også det virker som om flere og flere våger å ta kontakt for å melde seg på som utstillere.

– Vår tanke er å skape en arena i bygda der folk kan møtes og ha det hyggelig sammen samtidig som mange kreative personer kan vise fram alt det fine de lager. Dette kan gi videre inspirasjon til andre om å lage og produsere ting. Det er også veldig spennende at flere har gjenbruk og miljø som hovedtanke med det de lager, sier Helen Tunheim Tjørn, som ønsker alle hjertelig velkommen til marked - både liten og stor.

11:29 01.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Internasjonalt rockeband til Lister

Lørdag 12. oktober har den svenske rockgruppen Jerusalem blitt invitert til Kvinesdal og Sarons Dal Arena for å holde konsert. Leder for Sarons Dal Arena, Glenn Tønnessen, gleder seg til å ønske et band han beskriver som «legendarisk» velkommen.

– Jerusalem holder koken og det blir en kveld du ikke vil glemme, forteller han.

Rockebandet startet sin karriere allerede i 1975. De er i disse tider aktuelle med sitt tiende studioalbum «Stygn». Jerusalem regnes ifølge Glenn Tønnessen som et av de første store kristne rockebandene.

– Vi har hatt en god og lang reise med dette albumet, kanskje den lengste i Jerusalems historie. Hele bandet er veldig takknemlige for all støtte fra fans verden over som har fulgt oss på reisen, sier bandets grunnlegger Ulf Christiansson.

Bandet var, ifølge Tønnessen, på sitt største på på 70- og 80-tallet, men har fortsatt mange fans verden over, med sanger på både svensk og engelsk.

11:28 01.10.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Trubadur til Bondeheimen

Utestedet Bondeheimen i Farsund får lørdag besøk av Audun Bergsmyr, som også går ut navnet «The Piano Man». Innehaver av utestedet, Terje Ousdal, gleder seg til besøket av trubaduren.

– Som trubadur og entertainer i Stavanger-området har Audun Bergsmyr opparbeidet seg lang erfaring. På repertoaret står slagere fra 50-60 tallet og helt frem til i dag. Bergsmyr trakterer både piano og gitar når han spiller opp på Bondeheimen. 

12:52 22.09.24 Ruben Duvold

→ Del

Forteller om bienes forunderlige liv

Raymond Olsen, som har drevet med bier i snart 50 år, er han foredragsholder på høstens første Tematorsdag på Huset, Feda. Foto: privat

Raymond Olsen har drevet med bier i snart 50 år. Førstkommende torsdag 26. september er han foredragsholder på høstens første Tematorsdag på Huset, Feda.

Raymond Olsen bygget sin første bikube på sløyden i niende klasse. Siden har han holdt det gående. En ting er produksjon av honning, noe annet er å få innsikt i bienes forunderlige og fantastiske verden.

– På Tematorsdag vil Raymond fortelle om dagliglivet i bisamfunnet, et samfunn som betyr alt. Biene vil ikke kunne leve uten et slikt samfunn. HDet blir litt feil jaan vil også si noe om hele økosystemet de er en del av, og om hva som skjer når birøkteren og biene er uenige, hva nå det måtte bety? sier Anders Mathias Larsen i arrangørkorpset bak Tematorsdag.

Olsen har som nevnt drevet med bier i snart 50 år. Det har satt sine spor.

– Han er blitt så fascinert av dette at han sier at han har fått noen av bienes følelser og instinkter, sier Larsen.

Gjennom lang erfaring og mye ervervet kunnskap vil Olsen på Huset også reflektere over hva vi har å lære av disse små, nyttige, arbeidsomme og - noen ganger - fryktede skapningene.

– Det blir en spennende historie å få med seg, mener Anders Mathias Larsen.

Denne torsdagskvelden kommer også Kvinlogjentene. Det er en gruppe jenter som alle har sitt opphav i Fjotland - en bygd som har fostret uvanlige mange sangere og musikere.

– Kvinlogjentene er ikke noe unntak. De vet virkelig å dele av sine musikalske ferdigheter. Alle de som har hørt dem før, vet noe om hva vi har i vente, sier Larsen.

Kveldstankene skal Cathtrine Aagedal formidle. Hun er selv med i Kvnlogjentene og er trosopplærer i Kvinesdal og betegnes som «en svært dyktig formidler med mye godt på hjertet».

– Kvelden er ellers en sosial samling hvor gratis kaffe og nystekte vafler er med å skape et trivelig atmosfære. Vi har et lite lotteri og for dem som er tidlig ute, er det også kaffe og enkel servering i ventetiden. Vi ønsker velkommen folk fra hele Lister til en spennende kveld på Huset, avslutter Anders Mathias Larsen.

Kvinlogjentene bidrar med sang i Huset på Feda torsdag 26. september. Foto: privat

13:10 21.09.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Holder konsert i Framtidsbygget

Pianist Ilze Jaunzeme og sopran Heike Eva Weiss holder konsert i Framtidsbygget i Vestbygda kapell onsdag 25. september. Foto: Pressebilde

Onsdag 25. september blir det konsert med pianist Ilze Jaunzeme og sopran Heike Eva Weiss i Framtidsbygget i Vestbygda kapell på Borhaug.

– Onsdagskveldene skjer det alltid noe i Framtidsbygget i Vestbygda kapell. Det er blitt er treffsted for bygdefolk og tilreisende. Programmet er rikt variert, alltid med kveldsmat til slutt, sier Alfred Vaagsvold på vegne av arrangørene i Lista menighet.

Nå på onsdag blir det altså konsert med to dyktige musikere.

Ilze Jaunzeme fra Latvia er kantor i Kvinesdal og er kjent fra mange konserter her i distriktet. Hun har et vidt klassisk repertoar som hun framfører med stor virtuositet. Jaunzeme er også konsert- og kammerpianist og har holdt konserter i Europa og Canada. Hun har vært solist med Sinfonietta Dresden, Lviv Chamber Orchestra og Scandinavian Chamber soloists.

Denne gangen har hun altså med seg den tyske sopranen Heike Eva Weiss. Hun er en sopran som liker å fremføre et bredt utvalg av musikk – fra Bach-kantater til tyske lieder, og fra opera-arier til å imitere livlige operettekarakterer.

Heike Weiss har sunget i operetten «Frau Luna» av Paul Lincke (Deutsch-Sorbisches Volksteater Bautzen), musikalene «Puss in Boots» og «Buratino» av M. Liebich (Landesbühnen Sachsen – Repertory Theater of Saxony).

Hun har holdt konserter i Tyskland, Polen, Frankrike og Sveits, og har sunget sopran solo i mer enn 40 kantater og oratorier, inkludert Händels Messias, Haydns Skapelsen og Mozarts Requiem. Hun har opptrådt med Aue Symfoniorkester og sunget musikk fra opera og operette, samt med Vogtland Filharmonien.

– Vi inviterer til en fargerik forestilling som spenner fra barokkens mesterverk til musikalens glitrende høydepunkter. Dere vil også få høre en vakker sang med tysk tekst komponert av den lokale komponisten Galib Mammadov, uttaler Ilze Jaunzeme selv i en utsendt pressemelding.

– Det blir temperamentsfullt og flott med sanger fra kjente operetter. Vestbygda kapell har et Steinway flygel som Ilze Jaunzeme kjenner godt fra flere tidligere konserter. Sammen med sopranen Heike Eva Weiss blir onsdagskvelden i kapellet en stor musikalsk opplevelse, åpen for alle, sier Alfred Vaagsvold.

Etter konserten lover arrangørene som alltid servering av kveldsmat og gode treff ved bordene i Framtidsbygget.

– Det er gratis adgang med kollekt. Den vil dekke utgiftene til konserten, avslutter Vaagsvold.

13:08 19.09.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Fengselsprest gjester Kirketorget

Fengselsprest Håvard Eikrem Dahl er gjest når Farsund menighet inviterer til Tirsdagstema på Kirketorget førstkommende tirsdag, 24. september.

Samlingen tirsdag er høstens første Tirsdagstema.

– Disse temakveldene har blitt svært godt mottatt og har samlet mye folk både fra Farsund og områdene rundt, sier Henning Huseby Jansen, sokneprest i Farsund menighet.

Tirsdagens gjest, Håvard Eikrem Dahl, jobber som fengselsprest i Mandal fengsel, hvor han har jobbet siden fengselet åpnet i 2020. Før det var han prest i Lillesand i tolv år. Ellers har han jobbet med læring og mestring i spesialisthelsetjenesten i åtte år.

– Håvard er opptatt av å lære, liker tverrfaglig samarbeid, dialog og å tenke nytt. På Kirketorget vil han dele litt av hverdagen som fengselsprest. Hva gjør en fengselsprest? Hvordan jobber man? Hva er fangene opptatt av? Han vil også komme inn på store temaer som straff, soning, skyld og tilgivelse. Hva tenker fanger om disse temaene? Hva tenker han som fengselsprest om dette? sier Huseby Jansen.

Han peker på at filmen «Quislings siste dager», som hadde premiere nylig, aktualiserer disse spørsmålene. Den handler om samtalene mellom Vidkun Quisling og sjelesørgeren hans, presten Peder Olsen, som pågikk de siste ukene Quisling levde.

– I tillegg går det for tiden en serie på NRK TV som heter «Leo og de farlige». Den handler om noen av de samme spørsmålene som vil bli berørt på tirsdagstema denne gangen, sier soknepresten.

På tirsdagens samling vil Heidi Karine Josefine Eilertsen bidra med sang. Hun blir akkompagnert av Arne Marthinsen og Kjell Håkon Aalvik. I tillegg til å være en dyktig trommeslager, jobber sistnevnte for øvrig også i Mandal fengsel - som sosialkonsulent.

– Samlingen er selvsagt åpen for alle. Etter foredraget blir det anledning til å stille spørsmål, sier Henning Huseby Jansen, som opplyser at det er gratis inngang, men at det samles inn kollekt til dekning av utgifter. Arrangørene serverer også enkel kveldsmat.

13:07 19.09.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Inviterer til ny allsangkveld

Sangkoret Koremi er klare for allsangkveld i foajeen i Lyngdal kulturhus mandag 23. september. Foto: privat

Sangkoret Koremi inviterer til ny allsangkveld i foajeen i Lyngdal kulturhus førstkommende mandag 23. september.

– Å synge sammen, ha det greit sammen, det gir glede og trivsel nå inn mot høsten, sier Torbjørn Borhaug i Koremi, som inviterer til allsangkveld der kjente og kjære sanger fra ulike artister skal synges sammen med de fremmøtte.

– Vi er 42 glade sangere i Koremi som gjerne vil synge sammen med dere! fortsetter Borhaug.

I år vil de fremmøtte også få høre solosang av Britt Tove Øydna Log i «Love can built a bridge» og Frida Lulu Bakke i «Du er min los». Aslak Eikeland fremfører «Peace in the Valley» og Lars Stuestøl er solist i «Gå til onkel»

– Vi er så heldige at også i år får vi besøk fra Lyngdal kulturskole. Denne kvelden skal vi lytte til pianomusikk fra 14 år gamle Trym Gundersen Abrahamsen. Vi gleder oss! sier Torbjørn Borhaug.

Koremis akkompangnatører denne allsangkvelden er Oddbjørn Stakkeland på piano og trompet, Kristian Kvavik på gitar og Jon Andreas Vinsrygg på bass.

– Lotteri, kaffe og twist står som vanlig også på menyen, sier Borhaug.

Han ønsker alle hjertelig velkommen til allsangkvelden som for øvrig har gratis inngang.

13:05 19.09.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Sang- og musikkmøte på bedehuset

Søndag 22. september arrangerer bedehuset Betlehem Brekne på Borhaug sang- og musikkmøte med ei gruppe fra Flekkefjord og omegn.

– Jan Robert Madsen kommer fra Flekkefjord. Han er godt kjent på Lista, og sang-gruppa han har med seg var her i vinter også. Vi er heldig som får besøk av dem igjen! Denne gang også med duett-sang, sier Oddvar Larsen på vegne av arrangørene på bedehuset.

Gruppen som kommer for å delta med sang, beskriver seg selv som en countrygospel-gruppe bestående av «godt voksne» karer fra Flekkefjord og omegn.

– Vårt ønske er å dele vitnesbyrdet om Jesus i ord og toner. Musikken vår er en lett blanding av gammelt og nytt. Flere av sangene er selvkomponerte. Vi føler oss privilegerte som får lov til å reise rundt i ulike sammenhenger og dele det vi opplever som det viktigste i livet! skriver gruppen selv i en utsendt pressemelding.

– Vi ønsker velkommen fra fjern og nær til en sangkveld med kjente og kjære bedehus-sanger. Sangkvelden avsluttes med bevertning, avslutter Oddvar Larsen.

13:04 19.09.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Håper å trekke folk til trekkspillkonsert

Håvard Svendsrud og Øivind Farmen er for tiden på turné sammen, og kommer snart på besøk til Byremo. Foto: Ragnhild Elnæs

Det blir både innøvde innslag og spontan improvisasjon når Musikkverkstedet på Byremo inviterer til trekkspillkafé.

– To av Norges fremste musikere kommer for å holde konsert. I tillegg blir det innslag av Hægebostad trekkspillklubb og Torvald Stulien Lauen, opplyser leder Øystein Lauen for Musikkverkstedet på Byremo om trekkspillkonserten i auditoriet på Byremo videregående skole tirsdag 1. oktober.

De to tilreisende musikerne er Håvard Svendsrud og Øivind Farmen, som begge er klassisk utdannet på Barrat Due Musikkinstitutt.

De to trekkspillerne er ute på en felles turné der de spiller både klassisk konsertmusikk og kjente trekkspillåter. Første del av konserten er ifølge arrangøren lagt opp som en «vanlig» konsert med med en blanding av deres duettrepertoar både innen klassisk musikk og tradisjonelt trekkspillrepertoar.

I den andre deles slippes det hele litt mer løs. Her får publikum oppleve et suksess-konsept som startet tilbake i 2008 på Norsk Radiomuseum. Dette dreier seg om at de ikke skal øve på forhånd, men spille låter etter egne innfall og publikums innspill der og da. I denne delen av konserten blir altså veien litt til mens man går i improvisert samspill.

– De er selv spente på utfallet, og sier at mange fine ting kan oppstå på en slik måte, samtidig er fallhøyden unektelig større enn med et trygt innøvd repertoar. Vi tror nok imidlertid vi kan garantere at dette vil bli en særdeles underholdende konsertstund med trivelig stemning! heter det fra arrangøren.

13:03 19.09.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Inviterer til uformell konsert

Farsund musikkråd har spurt kor og korps i kommunen om å bli med på et felles musikkarrangement i Listahallen.

– Farsund musikkråd ønsker at musikklivet skal møtes, sees og høres. Derfor inviterer vi kor og korps i kommunen til et utformelt møte med konsert for hverandre og alle som vil komme for å høre, forteller Morten-Egil «Geli» Stangeland.

Han har tatt initiativ til den uformelle konserten sammen med John Skjerve.

Konserten vil finne sted i Listahallen lørdag 26. oktober.

– Konserten vil være gratis, opplyser initiativtakerne.

Read Entire Article