Erling Braut Haaland tok et siste farvel med Ivar Eggja

2 weeks ago 7



Onsdag var Erling Braut Haaland og far Alfie til stede på Bryne for å minnes sin venn og «altmuligmann» Ivar Eggja.

Foto: Gøran Bohlin / VG

Publisert: 25.09.2024 15:42 | Oppdatert: 25.09.2024 15:57

11. september gikk Erling Braut Haalands støttespiller Ivar Eggja bort 59 år gammel etter kort tids sykdom. Onsdag var Alfie og Erling Haaland på plass i Storstova på Bryne for å ta sine siste farvel.

Far og sønn Haaland var blant dem som bar kisten ut til bårebilen. Da bilen med kisten passerte folkemengden på vei til kirken, var det til applaus fra de fremmøtte utenfor Storstova.

Eggja ble beskrevet som en onkel for Erling Braut Haaland og var tett på landslagsstjernen etter at fotballkarrieren skjøt fart. Eggja fulgte Haaland til Tyskland og Borussia Dortmund hvor han periodevis bodde hjemme hos den daværende Dortmund-spilleren.

Han fikset bankkonto, bilforsikring og en leilighet som han møblerte mens Haaland var på treningsleir og ble flere ganger omtalt som «fikser» for landslagsspissen.

På plass i minnestunden var det flere kjente gjester som møtte opp:

1 av 4Foto: Gøran Bohlin / VG

Manchester City spilte tirsdag i ligacupen mot Watford. Der var ikke Erling Braut Haaland med. At man sparer noen av de store stjernene i de tidlige ligacuprundene er ikke uvanlig. De lyseblå slo Watford 2–1 uten nordmannen.

1 av 3Foto: Gøran Bohlin / VG

Eggja var barndomsvenn av Alfie Haaland og forlover i bryllupet da foreldrene til Erling Braut Haaland giftet seg. Han var også med til Manchester da Erling Braut Haaland signerte for de lyseblå.

 Agent Rafaela Pimenta, Erling Braut Haaland, Ivar Eggja og Alfie Haaland på plass da Erling Braut Haaland signerte for Manchester City. Foto: Manchester City / Manchester City

«For en legende du e Ivar. Ord klarer ikkje beskrivas kor møye du he betydd for meg!» skrev Erling Braut Haaland på Instagram da Ivar Eggja døde tidligere i september.

Read Entire Article