Erkjenner straffskyld for siktelse fra Arendalsuka

1 month ago 19



Næringstopp John Anders Røse er siktet for å ha snikfilmet på et bad under Arendalsuka.

 Stortinget
SIKTET: John Anders Røse, her på høring i Stortingets utenriks- og forsvarskomite i april i år på vegne av Maritimt Forum.  Foto: Stortinget

Publisert 06.09.2024 10:37 Sist oppdatert 4 minutter siden

Saken oppdateres

Nå erkjenner han straffskyld. 

– Siktede fortalte der sin versjon av saken, svarte på spørsmål fra politiet og han har erkjent straffskyld for det han er siktet for knyttet til Arendalsuka, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt. 

Avhøret varte i fire timer. Politiet har gjort beslag i saken. 

– Omfanget av materialet gjør at det vil ta noe tid før vi har den fulle oversikten over dette. Kartleggingen vil også avdekke om det finnes andre lovbrudd i det beslaglagte materialet enn det som gjelder hendelsen i Arendal, sier Søfteland.

Røse er siktet for brudd på straffelovens paragraf 298 om seksuelt krenkende atferd. 

Plasserte kamera på badet

Han skal ha plassert et kamera på et bad og i skjul filmet en journalist og tre andre under Arendalsuka.

Fra mandag 12. til onsdag 14. august bodde journalisten i en bolig i Arendal sentrum sammen med John Anders Røse, som da var daglig leder i næringslivsorganisasjonen Maritimt Forum.

I boligen i Arendal bodde også to ansatte i en annen næringslivsorganisasjon, samt en fjerde person.

De tre fornærmede har sammen anmeldt Røse, har TV 2 fått opplyst.

KrF-par

Røse jobbet inntil nylig som leder for Maritimt Forum. Maritimt Forum er en interesseorganisasjon med over 700 medlemsbedrifter, deriblant Kongsberg-Gruppen, NHO Sjøfart, DNV og Norges Rederiforbund.

Han har sagt opp sin stilling. 

Røse er gift med KrF-nestleder Ida Lindtveit Røse. 

Røse har siden 2017 vært gift med Kristelig Folkepartis nestleder Ida Lindtveit Røse.

– Den siste tiden har jeg og min familie stått i en dyp krise som følge av min manns handlinger. Som alle forstår er dette en svært krevende sak for oss som familie. Det han har gjort er alvorlig og for meg uforståelig. Dette kom som et sjokk for meg. Jeg har vært helt uvitende og er selv rammet av dette, skrev Ida Lindtveit Røse i en uttalelse til TV 2 tidligere. 

 Thomas Fure/NTB
Ida Lindtveit Røse er nestleder i KrF. Foto: Thomas Fure/NTB

– Jeg føler dypt med andre som er rammet av det han har gjort og forventer at han samarbeider med politiet slik han har sagt. Dette er en svært krevende sak for meg personlig. Min manns handlinger har ikke noe med mine verv og virke som politiker å gjøre. Jeg ber om forståelse for behovet for ro i en svært vanskelig situasjon, der vi også skal ivareta våre barn, skrev hun videre.

Kamera i en høyttaler 

Etter det TV 2 får opplyst skal snikfilmingen ha skjedd ved bruk av en høyttaler med et innebygget kamera, som ble plassert i en hylle på badet i boligen. 

De fornærmede skal ha reagert på oppførselen til Røse og deretter ha oppdaget hva slags utstyr som faktisk stod på badet.

– Han fattet mistanke om en tilsynelatende uskyldig bærbar høyttaler, gjorde noen kjappe undersøkelser og fant ut at høyttaleren egentlig var et spionkamera, skriver sjefredaktør Janne Johannessen om sin journalist i en kommentar på Dagens Næringsliv fredag.

Kameraet skal, ifølge TV 2s opplysninger, også ha inneholdt materiale som går flere år tilbake i tid.

– Politiet har foretatt flere beslag, men jeg ønsker ikke å utdype hva dette er, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt til TV 2.

Read Entire Article