Erik ten Hags tidligere assistent mener United-sjefen mangler lidenskap

4 days ago 8



Benni McCarthy jobbet i to år under den pressede Manchester United-manageren og peker ut hans styrker og en spesiell svakhet.

Erik ten Hag var en betenkt mann etter 0–3-tapet for Tottenham sist søndag. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB

Publisert: 02.10.2024 10:22

I et intervju med det portugisiske fotballnettstedet zerozero.pt kommer Benni McCarthy med sine betraktninger om manager Erik ten Hag:

– Taktisk er Erik en av de smarteste trenerne jeg har møtt. Han er intelligent og nøye med detaljer. Men i moderne fotball tror jeg spillerne ønsker å se litt mer lidenskap fra treneren sin, sier McCarthy.

Benni McCarthy

Tidligere assistenttrener, Manchester United

46-åringen ble sommeren 2022 ansatt som angrepstrener under Erik ten Hag. Han forlot klubben da kontrakten hans utløp etter forrige sesong.

– Han mangler den gnisten, den lidenskapen. Der er vi er forskjellige, jeg og han. Jeg vil være på hans nivå taktisk. Jeg tror min største styrke er empatien jeg skaper med spillerne, som lar dem spille på et nivå som kombinerer lidenskap, besluttsomhet og ønske, forklarer McCarthy.

Forholdet mellom Cristiano Ronaldo og Erik ten Hag ble anstrengt i løpet av Ronaldo sin siste periode i Manchester United, noe som til slutt førte til at Ronaldo forlot klubben i november 2022.  Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

Sørafrikaneren hevder også at bruddet mellom Cristiano Ronaldo og ten Hag var uunngåelig:

– Erik hadde sin filosofi og sine ideer og så ikke Cristiano som en del av dem. Og problemene oppsto. Cristiano var ikke fornøyd da han ikke spilte, fordi han ga alt han kunne på treningene.

McCarthy roser Ronaldos profesjonalitet, men i intervjuet med det portugisiske nettstedet hevder McCarthy at Manchester United kastet bort en stor mulighet ved ikke å bruke ham riktig.

Read Entire Article