Er du fornøyd? Disse strømme- og bredbåndstjenestene gjør det best og dårligst

3 hours ago 7



De små knuser de store i bredbåndsmarkedet, og ting har skjedd i strømmeland.

Hvor mange strømmetjenester abonnerer du på? Foto: NTB
  • Geir Amundsen

Publisert: 21.10.2024 07:00

Få, om noen, klarer seg uten bredbånd og strømmetjenester. Men det koster. Selv bruker jeg nesten 30.000 kroner i året. Da bør man bli en fornøyd kunde.

EPSI NorgeEPSI NorgeEPSI står for European Performance Satisfaction Index, og er en leverandør av uavhengige kundetilfredshetsanalyser. EPSI Rating Group gjennomfører kundetilfredshetsstudier i hele Norden og flere andre europeiske land. har i en årrekke målt kundenes tilfredshet med bredbånd og TV- og strømmetjenester. Hvem gjør det best og dårligst i årets måling, og får Viaplay svi for prisstøyen rundt Premier League-produktet sitt?

Hvor fornøyd er du? Svar i avstemningene nedover i saken!

Bredbånd: De minste til topps

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), som skal holde bredbåndsselskapene i ørene, ser fortsatt utfordringer med lav konkurranse og liten mulighet for at kundene selv kan velge bredbåndsleverandør.

De peker imidlertid på at økt bygging av ny fiber inn til husstander som allerede har fiber, gir økt valgmulighet for enkelte bredbåndskunder.

Seksjonssjef i Nkom, Øyvind Halvorsen, mener arbeidet som er i gang med en felles markedsplass der bredbåndsselskap kan kjøpe tilgang til og levere tjenester i andres bredbåndsnett, vil bidra til økt konkurranse og valgmuligheter for bredbåndskundene.

Årets EPSI-spørreundersøkelse viser at:

  • De mindre og regionale bredbåndsselskapene gjør det best, blant andre selskaper som Nokab, Enivest, Tussa, Tafjord og Neas.
  • Kundene opplever at de tilbyr gode tjenester til konkurransedyktige priser, er flinke til å informere og har et svært tilfredsstillende servicenivå.
  • Altibox, som pleier å trone øverst på målingen, må nøye seg med annenplassen.
  • NextGenTel har den største forbedringen fra fjorårets jumboplass. Kundene opplever at kvaliteten på bredbåndstjenesten er blitt bedre og at servicenivået er hevet betraktelig fra i fjor.
  • GlobalConnect har den største nedgangen i kundetilfredsheten og havner sist i Epsis måling. Kundene føler ikke at deres utfordringer er blitt godt nok håndtert og etterlyser bedre oppfølging og informasjon.

Kenneth Sunde er leder for privatmarkedet i Norge i GlobalConnect. Han sier følgende i en kommentar på e-post:

– I 2023 var vi Norges raskest voksende fiberleverandør. Resultatene av undersøkelsen viser et behov for å forsterke den totale kundeopplevelsen og styrke kunderelasjoner, noe vi tar på alvor. Etter å ha skiftet navn fra HomeNet til GlobalConnect er ikke en lav omdømmescore overraskende. I år har vi kuttet svartiden på kundeservice drastisk.

Er du fornøyd med bredbåndsleverandøren din?

Ja

Nei

Nei, hadde byttet hvis mulig

Vet ikke

2. TV-tjenester

Her er det snakk om tradisjonell dekoder-TV og kanalpakker.

Undersøkelsen viser at:

  • 40 prosent av TV-kundene mener at TV-tjenesten ikke dekker deres behov godt nok.
  • 40 prosent oppgir at de mottar tips og anbefaling til innhold de kan se. Disse TV-kundene er betydelig mer fornøyde enn de som ikke gjør det.
  • 22 prosent vurderer å si opp abonnementet.
  • Mange TV-kunder etterspør større fleksibilitet og frihet til å velge sine egne kanaler. De synes at valgmulighetene i leverandørens poengsystemer er
    for dårlige.
  • Servicenivået blant TV-leverandørene er blitt vesentlig dårligere det siste året, spesielt når det gjelder responstiden på henvendelser.
  • Altibox går til topps og scorer bedre enn sine konkurrenter på å møte kundenes forventninger og behov.
  • Allente har de minst fornøyde kundene. De opplever at valgfriheten og innholdet i TV-pakken ikke er god nok, tekniske problemer og mange påpeker at kundeservicen er blitt dårligere.

Markedsdirektør i Allente, Victor Liljeroth, skriver følgende i en kommentar til oss:

– Vi hadde håpet arbeidet vårt med å forbedre kunders opplevelse skulle gjenspeiles i Epsi-resultatene. Våre egne målinger viser at kundetilfredsheten beveger seg jevnt i riktig retning, selv om vi fortsatt har en del å jobbe med. Vi er takknemlige for all tilbakemelding vi får fra kundene våre, og vi fortsetter å jobbe målrettet for å gi dem en enda bedre opplevelse.

Er du fornøyd med TV-leverandøren din?

Ja

Nei

Nei, hadde byttet hvis mulig

Vet ikke

3. Strømmetjenester

Spørreundersøkelsen til EPSI viser at:

  • Netflix har de mest fornøyde strømmekundene.
  • Det er spesielt brukervennligheten til Netflix som skiller dem fra konkurrentene, men kundene er også fornøyd med stabiliteten på tjenesten og bredden på innholdet.
  • NRK Nett-TV faller litt tilbake fra i fjor, men er fortsatt en populær tjeneste.
    Kundene opplever bredden i innholdstilbudet som noe dårligere enn i 2023, og brukervennligheten ligger noen knepp bak Netflix og Disney+.
  • 70 prosent av kundene har tilgang til strømmetjenester via sin TV-leverandør. Opp fra 65 prosent i fjor.
  • Viaplay har de minst fornøyde kundene. Selv om brukervennligheten og stabiliteten på tjenesten er god og mange opplever Viaplay som gode på sport, er Viaplay ifølge kundene vesentlig mindre konkurransedyktig på pris enn sine konkurrenter.

Norgessjef i Viaplay, Kenneth Andresen, skriver følgende i en e-post til oss:

– Vår total- og mediumpakke gir seere tilgang til mange av de mest ettertraktede sportsrettighetene i verden. Derfor er vi glade for at kundene våre opplever at vi er gode på nettopp sport. Pris vil alltid være en individuell vurdering for den enkelte, men jeg mener man får veldig mye for pengene med alle våre fire pakke- og prisalternativer.

Read Entire Article