«Er det ikke litt snålt hvordan noen alltid vet best hvorfor andre gjør slik eller sånn, og hvorfor det andre gjør er feil?»

1 month ago 23



Er det ikke litt snålt hvordan noen alltid vet best hvorfor andre gjør slik eller sånn, og hvorfor det andre gjør er feil?

Selvfølgelig skal barna være trygge på skoleveien, men vet dere som skriver og uttaler dere nok, eller antar dere? Er det alle de andre som gjør feil og kjører feil?

SV skriver «vi vet at noen rett og slett kjører bil når og der det ikke bør kjøres bil». Og dette vet dere, da har dere intervjuet alle bilister, eller tror dere, antar at det er unødvendig?

På god vei

Vi har vel også sett referat fra et møte i Farsund kommune fra litt tid tilbake hvor en annen representant fra et annet parti uttalte at «det kjøres mye opp til skolen i utrengsmål». Hvordan vet vi det? Vet vi hvorfor noen kjører barna sine opp, hvorfor de hentes, eller vet noen alltid best for andre?

Hvorfor er det så viktig å henge ut og å være ovenfra og ned straks det prates om sikkerhet?

Hverken Farsund barneskole, Klinkeleet, Farsund by eller andre småbyer er bygget for trafikken som er i dag, men det er nå engang der vi er, og da er det vel bedre å gjøre det tryggere enn å stadig henge ut noen? «Stopp verden jeg vil av» er ikke en god nok løsning.

Litt fakta:

* Vi kan være enige om at lærerne må på jobb daglig? Det vil si cirka 50-55 biler som skal opp og ned før og etter skoletid (ja, jeg har telt noen ganger). PS: Og som foreldre har selvsagt noen ansatte med egne skolebarn i bilen opp bakken.

* Taxier må opp, de kjører skolerute.

*Flere beboere skal til jobb, tannlege, legebesøk osv, de må tidlig ut med bilen.

Så blir det da en håndfull foreldre igjen, og de henges stadig ut som «burde ikke, utrengsmål, unødvendig også videre»

Så da er altså cirka 70+ biler ok, men ikke de håndfulle utenom. Latterlig? Ja visst er det latterlig.

Flere beboere i Klinkeleet har foreslått gjerde mellom fortau og gate slik det er bortenfor Rutebilstasjonen/ Droppsonen for å kunne ha tryggere fotgjengere opp og ned bakken. Det er både kjekt og fint med striper og hjerteskilt, men det stopper hverken barn eller biler i farta. Nei-argumentet til nå er at det gjør brøyting tungvint på vinteren.

Hva er enklest – å tenke ut en smart måte å brøyte/strø fortauet på, eller å reparere et påkjørt barn eller voksen? Det lurer jeg veldig på..

Vi som bor her ser forresten stadig to og tre skolebarn både på en og samme sykkel og sittende på rullebrett i full fart ned Klinkeleet etter skoleslutt, og vi holder stadig pusten og lurer på om de feier med seg oss eller noen mindre skolebarn.

Kan det være en god start å ha litt enkel trafikkopplæring av våre håpefulle?

Kan det være en god start å ha litt enkel trafikkopplæring av våre håpefulle?

Nora B. Ludvigsen,

beboer Klinkeleet

Jobber for trygg skolevei

Trygge skoleveier

– Øv på skoleveien med barna

Read Entire Article