Enorm Sørloth-frustrasjon etter sjansesløseri: – Er nok noe han venter veldig på

3 weeks ago 20

(Atlético Madrid – Valencia 2–0, kampen pågår) Alexander Sørloth (28) reagerte slik etter å ha bommet på to enorme sjanser mot tabelljumboen. Så ble han tatt av etter en times spill.

• Mikal Emil Aaserud, VG

Mikal Emil Aaserud, VG

Publisert: 15.09.2024 22:27 | Oppdatert: 15.09.2024 22:59

Kampen mot Valencia søndag kveld kunne blitt en ypperlig anledning til å øke målsnittet etter å ha gått målløs av banen siden han scoret i serieåpningen.

Men for Sørloth – som fikk sjansen fra start igjen i sin nye klubb – ble det ingen stor kamp.

Selv om det ikke sto på mulighetene.

– Scoringen på hjemmebane er det som mangler. Å få slippe jubelen løs og ta i mot hyllesten fra sine egne er nok noe han venter veldig på, sier Petter Veland til VG.

Det er få som har fulgt og fortsatt følger spansk fotball så tett som ham. I dag jobber Veland som Viaplay-ekspert.

– Tre gode sjanser mot Espanyol og to i kveld betyr jo ganske enkelt at den burde ha kommet. De to neste sjansene er mot gamleklubben Leipzig og byrival Real Madrid, så her er det bare å spenne fast setebeltene!

Petter Veland, her avbildet i forbindelse med en VG-reportasje i 2019. Foto: Mattis Sandblad / VG

Det er spesielt dobbelsjansen etter 19 minutter Sørloth kan miste nattesøvnen av.

• Han gjorde riktignok mye av jobben selv da han var våken på et svakt tilbakespill, parkerte midtstopper César Tárrega, befant seg plutselig alene med keeper, bare for å se at skuddet ble stoppet av en imponerende benparade.
  • Men det var ikke over der. Bare sekunder senere ble han servert perfekt på ti meters hold. Sørloth bommet imidlertid fullstendig på ballen og upresset skjøt han langt utenfor.

Slik bildet øverst i saken viser, kunne han knapt tro det selv, tok armene til hodet og slo hardt ned mot gresset.

Etter bare 61 minutter på banen hadde Sørloth også gjort sitt og ble byttet ut for Julián Álvarez.

Argentineren kom fra Manchester City i sommer i en avtale som angivelig skal være verdt en milliard kroner.

I tillegg har den franske eleganten og offensive spilleren Antoine Griezmann nærmest fast plass i Atlético Madrid-angrepet.

Da VG spør hvordan det blir for Sørloth å spille under manager Diego Simeone, der konkurransen er knallhard og manageren roterer og bytter formasjon, svarer Veland slik:

– Det kommer til å bli mye rotering i angrepet for Atlético Madrid denne sesongen.

Han mener det er forventet med tanke på konkurranse og tøft kampprogram.

– I et forsøk på å rangere så vil Griezmann alltid være den foretrukne sett ut fra status, hierarki og kvalitet, dernest kommer Sørloth og Álvarez med like kort på hånda, med Ángel Correa som den tålmodige som kanskje er den som hadde fortjent enda mer enn det lille han får. For Simeone er dette et luksusproblem, i og med at han ofte bytter, og ofte bytter tidlig, mener Veland.

Han fortsetter:

– Det visste nok Sørloth godt om før han tok valget, så jeg blir veldig overrasket dersom det har blitt en negativ overraskelse for ham.

– Det handler til syvende og sist bare om å score mål, levere målpoeng og være en god bidragsyter på banen, og det har han vært så langt.

Veland mener Sørloth har fått en god start, mener det hadde vært langt verre om han ikke kom til sjanser og triller en solid terningkast fire så langt.

Mellom Alexander Sørloth og Valencia-midtstopper César Tárrega underveis i søndagens kamp. Foto: Violeta Santos Moura / Reuters / NTB

Men da Sørloth bommet, tok andre ansvar.

For seks minutter før pause fikk hjemmelaget sin fortjente ledelse. Sørloth hadde en liten finger med i spillet.

Trønderen satte i gang kontringen som senere ledet til at eks Chelsea-spiller Conor Gallagher var iskald alene med keeper Giorgi Mamardashvili.

En som virkelig har fått det til i Atlético Madrids angrepsrekke så langt i sesongen er Antoine Griezmann.

Den franske stjernespilleren står fra før av bokført med tre målgivende på fire kamper.

Søndag kveld var han litt heldig, men også årvåken og på hugget da han ekspederte en ball rett i mål inne i Valencias 16-meter.

På overtid scoret også storsigneringen Julián Álvarez sitt aller første for klubben og sørget for en svært komfortabel 3–0-seier hjemme på Wanda Metropolitano i Madrid.