Én peker seg ut som den beste kandidaten

1 month ago 18



Samtlige tre stortingsmandater som KrF har i denne perioden er nå ledige, etter at også Olaug Bollestad har frasagt seg gjenvalg.

Foto: Kjetil Reite

Det innebærer at nominasjonsprosessene i disse fylkene krever en særlig årvåkenhet og grundighet. For Agder sitt vedkommende vil det si at partiets organer må bli enig med seg selv om de vil satse på erfaring og kompetanse eller på store, personlige ambisjoner.

Det er tre kandidater som har signalisert at de er interessert i å kjempe for Agders KrF-mandat. Det er Dagfinn Fløystad fra Grimstad, Jørgen Kristiansen fra Kristiansand og Jorunn Lossius fra Lillesand.

Alle tre har politisk erfaring, men av de tre er det ingen tvil om hvem som har den mest solide politiske erfaring og kompetanse. Jorunn Lossius (44) er fylkesvaraordfører i Agder, har vært varaordfører i Lillesand og har møtt i nærmere tre år som stortingsrepresentant, som vara for Kjell Ingolf Ropstad da han representerte Aust-Agder. Lossius har dermed erfaring fra samtlige av de tre folkevalgt-arenaene som man har i Norge. Hun er også fylkesleder for KrF i Agder.

Jørgen Kristiansen (48) har sin politiske erfaring fra kommunepolitikken i Kristiansand, der han bl.a. har vært varaordfører. I den prosessen KrF står i som parti for tiden, må man kunne si at det er ambisjonene som er det mest imponerende ved ham. Han har meldt sitt kandidatur både til den sentrale partiledelsen og til stortingsplassen.

I denne perioden er han Ropstads vara fra Vest-Agder, men etter det man kan lese på Stortingets hjemmeside har han ikke møtt en eneste dag.

Den tredje kandidaten er en 65 år gammel pensjonist, tidligere politimann og veisjef, og med lokalpolitisk erfaring. I denne perioden er han utvalgsleder i Grimstad kommune. Ingen skal få meg til å si noe negativt om pensjonister i politikken, men direkte framtidsrettet kan man vel ikke si at et slikt kandidatur er?

Av de tre må det derfor være lov å konkludere med at det er Jorunn Lossius som peker seg ut som den beste kandidaten til den ledige plassen fra Agder.

Read Entire Article