En hyllest til motorsporten

2 hours ago 4



Den skal bygges i bare 250 eksemplarer, er uten tak og frontrute og er en hyllest til motorsporten

Det totale testprogrammet av den svært eksklusive sportsbilen Mercedes AMG PureSpeed er på over 3000 kilometer. Testingen skjer på veier i Nord-Italia og på høyhastighetsbanen Nardò helt sør i landet. Foto: Mercedes-Benz AG –

Det slår Mercedes fast i en pressemelding der det fortelles at Mercedes-AMG innleder nå siste fase i utviklingen av den svært eksklusive sportsbilen PureSpeed, som første gang ble vist frem som et konsept i Monaco i mai 2024. Den helt åpne toseteren har hverken tak eller frontrute, og det radikale designet skal ifølge Mercedes være en hyllest til motorsporten.

Prototyper testes nå på ulike typer veier i Nord-Italia og på høyhastighetsbanen Nardò helt sør i landet. Det totale testprogrammet er på over 3000 kilometer. Pris på bilen oppgir Mercedes AMG naturlig nok ikke.

Som i Formel 1 består sikkerhetssystemet av en buet stang festet til kjøretøyets karosseri. To hjelmer, også de aerodynamisk optimalisert, skal gi ekstra beskyttelse og er designet og produsert eksklusivt for Mercedes-AMG PureSpeed. Foto: Mercedes-Benz AG

Entusiaster og samlere

Produksjonen av Mercedes-AMG PureSpeed er begrenset til kun 250 eksemplarer og er forbeholdt noen få entusiaster og samlere. Inspirert av legendariske racerbiler, er kombinasjonen av racing-estetikk og eksepsjonell dynamisk ytelse noe som gjør Mercedes-AMG PureSpeed ​​til en unik kjøremaskin. Bilen er den første modellen i den nye svært begrensede Mercedes-Benz Mythos-serien.

Mercedes AMG forteller at i løpet av testkjøringene fokuserer utviklingsteamet på et bredt spekter av oppgaver som er helt essensielle for å sikre den høye kvaliteten på toseteren under virkelige kjøreforhold. Samtidig skal testkjøringene sikre funksjonalitet og samhandling av alle systemer og komponenter.

Spesialbiler i små volum

På samme måte blir den spektakulære karosseriformen evaluert i ulike situasjoner for å sikre at den overholder strenge kvalitetsstandarder. I tillegg foretar eksperter finjustering under ekstremt dynamisk kjøring og i høye hastigheter på testbanen.

På offentlig vei utføres testingen av PureSpeed i samarbeid med partneren Pininfarina som er kjent for sin ekspertise når det kommer til bygge spesialbiler i små volum.

Et av høydepunktene til PureSpeed er HALO-systemet som erstatter den konvensjonelle A-stolpen. Dette er et element vi kjenner igjen fra motorsporten, og som beskytter personene i bilen i tilfelle en ulykke skulle oppstå. Som i Formel 1 består sikkerhetssystemet av en buet stang festet til kjøretøyets karosseri. To hjelmer, også de aerodynamisk optimalisert, gir ekstra beskyttelse og er designet og produsert eksklusivt for Mercedes-AMG PureSpeed.

Read Entire Article