Emosjonelt tap for Oliver Solberg: – En enorm nedtur

1 week ago 13



Tårene presset på for Oliver Solberg (23) etter at gullet kan ha gått tapt i rally-VM.

Oliver Solberg. Foto: T Banks / McKlein
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 29.09.2024 21:47

Han ble bare nummer fire i Chile denne helgen. Med seier hadde gullet vært klar.

– Jeg må si at det er veldig bittert nå. Jeg er litt emosjonell nå fordi jeg ville vinne det, og nå er det vanskelig, sier Petter Solbergs sønn og bruker kjørehansken oppe i øyekroken når han intervjues hos rally-VM etter den siste fartsetappen.

Både franske Yohan Rossel og finske Sami Pajari kan slå Solberg i poengsammendraget. De spesielle reglene gjør at Solberg nå er ferdigkjørt for 2024, mens de to andre har ett rally igjen hver. Oliver Solberg er nå avhengig av at disse mislykkes. Alle kan kjøre syv VM-rally, og seks av dem teller.

Et dekkskifte lørdag kveld ble skjebnesvangert for Solberg.

– Utfallet av Rally Chile er en enorm nedtur for Oliver. Seier hadde betydd gull, men med en 4. plass i sekken må han nå håpe på at konkurrentene feiler i gullkampen, sier Joakim Stenløs, ekspert i parcferme.no.

– Han har prøvd før og drømt om dette gullet lenge, så om det ikke ender med gull er det en stor skuffelse for han selv. Solberg imponerte med et godt tempo hele helgen, men på de røffe veiene i Chile er teknisk trøbbel en del av sporten.

Har du fått med deg denne:

Oliver Solberg måtte bryte løpet i Portugal tidligere i år. Etter som bare én runde kan strykes, blir 4. plassen i Chile stående som gjeldende i poengsammendraget. Om Pajari og Rossel vinner sine siste løp for sesongen vil de passere Solberg i mesterskapet.

– Oliver har imponert med et stødig tempo og få feil denne sesongen. Det er ikke uten grunn at Toyota-sjef Jari Matti-Latvala har uttalt at han er klar for en retur til storklassen, men med så få seter er det langt fra sikkert at han får den sjansen nå, sier Joakim Stenløs.

Read Entire Article