Ellevilt solo-mål og feire-nekt da Rosenborg tok råsterk Viking-skalp

1 month ago 23

(Rosenborg – Viking 2–1) Ansiktsuttrykket til Adrian Pereira (24) i dette bildet sier det meste. Han leverte trolig rundens største individuelle prestasjon i en bunnsolid Rosenborg-seier søndag.

1 av 2Foto: Ole Martin Wold / NTB

Publisert: 18.08.2024 21:10 | Oppdatert: 18.08.2024 21:27

Det var liksom ikke en hvilken som helst anledning, heller. Et Rosenborg med press på seg tok imot et av Eliteseriens beste lag.

I tillegg vikarierte venstrebente Pereira på høyrebackplass for anledningen – mot sin tidligere klubb.

Etter en drøy halvtime bestemte nemlig den 24 år gamle siddisen seg for å gjøre alt – absolutt alt – på egenhånd. Han driblet og kranglet seg forbi så mange som fire Viking-spillere.

Han avsluttet solo-showet på perfekt vis også. Halvvolley-skuddet hans var nær utagbart for keeper Arild Østbø.

– Det de (Rosenborg) leverer i førsteomgang i dag er årsbeste, sier TV 2s ekspertkommentator Yaw Amankwah.

– Førsteomgangen var helt uakseptabel. Vi er utrolig passive i duellene. Det går på mentalitet, sier Viking-kaptein Zlatko Tripic til TV 2.

Adrian Pereira hamrer inn 2–0-scoringen på Lerkendal søndag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Det er uvisst hvordan man skal tolke Pereiras feiring. «Jeg feiret ikke», bedyret han i hvert fall selv to ganger overfor TV 2 i pauseintervjuet. Men Pereira gikk rett bort mot bortesupporterne og «beklaget» seg for målet.

Han tok hendene opp i været, men gikk bare nærmere og nærmere supporterne før dommer Espen Eskås stoppet ham.

Pereira har en forhistorie med Vikings supportere. Stavanger Aftenblad skrev i 2022 at enkelte fans brant drakten hans på SR-Bank Arena (Vikings hjemmebane).

I 2020 gikk nemlig Pereira fra Viking til greske PAOK. Da han bestemte seg for å returnere til Norge og signere for Rosenborg, uttalte han blant annet dette i en signeringsvideo:

– For meg er Rosenborg en større klubb og Viking-fansen som kanskje ikke synes det, må bare se realiteten, sa han i klubbens signeringsvideo, ifølge Aftenbladet.

Pereira-målet kom snaut ti minutter etter at Ulrik Yttergård Jenssen hadde gitt Rosenborg en strålende start på kampen, da han stupheadet inn 1–0-scoringen etter et nydelig angrep.

Da hadde trønderne i tillegg nøytralisert så godt som alt det gjestene hadde å komme med.

Det var bare ett unntak: Simen Kvia-Egeskog hadde en enorm sjanse til å sette inn ledermålet tidlig i kampen, men keeper Sander Tangvik vartet opp med en strålende redning.

Det fortalte det meste at Viking-trenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim gjorde hele tre bytter til pause.

Men det ble ikke mye bedre for blåtrøyene. 12 minutter før slutt hamret Sander Svendsen riktignok inn reduseringen og skapte en viss spenning.

Bortelaget forsøkte å mobilisere en liten sluttspurt, men nok en god Tangvik–redning sørget for at Rosenborg vant på eget gress.

1 av 3Foto: Ole Martin Wold / NTB