Elleville jubelscener da Vålerenga sikret opprykket på hjemmebane

3 days ago 14



(Vålerenga-Mjøndalen 4–2, Lyn-Egersund 2–1) Fire kamper før slutt er det ingen tvil: Vålerenga spiller i Eliteserien 2025.

 Mees Rijks og Vålerenga kan se mot Eliteserien i 2025. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 02.10.2024 20:51

Det ble avgjort onsdag, etter aldri så liten hjelp fra erkerival Lyn.

For da guttene fra Oslo vest snudde kampen mot Egersund, mens gutta fra Valle gjorde sin jobb hjemme mot Mjøndalen, var saken biff. Nå er det ingen matematikk eller teori i verden som kan hindre Engas opprykk.

Elleville Vålerenga-fans stormet banen og feiret sammen med spillerne. Med fire kamper igjen er Obos-marerittet over.

«Enga skal til Europa, hurra!» sang fansen, før Vålerenga Kjerke ble spilt over anlegget til allsang med fans, spillere og trenere.

Etter en tung start på sesongen har Vålerenga vært ustoppelige i den nest øverste divisjonen og har ikke tapt siden 16. mai.

Men Geir Bakkes menn gjorde det mer spennende enn nødvendig.

Fra 18 år gamle Jones El-Abdellaoui elegant chippet inn 1–0 etter et kvarter, så det ut til at dette skulle handle om hvor stor seieren skulle bli.

Jones El-Abdellaoui satte inn det første målet for kelden. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Carl Lange la på til 2–0 med en volley som Mjøndalens keeper Thomas Kinn nok skulle tatt. Klanens kulthelt Mees Rijks la på til 3–0.

– En nydelig følelse, sa El-Abdellaoui til TV 2 på vei inn til pause.

Så når Lyn i tillegg snudde det med to kjappe i starten av andre omgang virket dette å være klart. Men Ole Amund Sveen hadde to kjappe i seg han og. Begge scoringene fra svak markering på defensiv dødball for Vålerenga. 3–2 og kamp igjen på Intility.

Vålerenga-fansen på utsiden av stadion før kamp var klare for å feire:

Men fotballen har en tendens til å hente ned ting som er skrevet i stjernene. Christian Borchgrevink, mannen som bommet på straffen som ble avgjørende for at Vålerenga rykket ned for ti måneder siden, lobbet ballen over keeper og inn til 4–2.

Kaptein Christian Borchgrevink fikk sette inn det fjerde målet for Vålerenga - som fikk luften til å gå ut av Mjøndalen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Da ble navnet til Vålerengas kaptein sunget på Østblokka. Bluss ble tent og fyrverkeri sendt til himmels. Vålerenga er tilbake i Eliteserien etter så kort tid nede som mulig.

Så gjenstår det å se om Dag-Eilev Fagermo og Lillestrøm er der når Vålerenga kommer opp:

Read Entire Article