Ellevill målfest da Vålerenga vant heltent Oslo-derby

1 month ago 18

(Vålerenga – Lyn 4–2) Det var fyrverkeri både på tribunen og på banen. Allerede etter en snau halvtime hadde et utsolgt Intility Arena fått se fire scoringer.

1 av 9Foto: Annika Byrde / NTB

• Mats Arntzen, VG

Mats Arntzen, VG

Publisert: 24.08.2024 19:51

Klanen rullet ut et spektakulært banner over Østblokka. Blussene fyrtes opp på begge tribuner, mens Lyn-fansen gjorde sitt beste for å overdøve ikoniske «Vålerenga kjerke».

Selv ikke da Vålerengas Christian Borchgrevink sentret ballen forbi egen målvakt og i nettet foran den fullstappede kortsiden, stoppet Vålerengas ihuga supportere med sin taktfaste trampeklapp.

I motsatt sving fyrtes blussene igjen opp etter å ha fått serverte en gavepakke av en drømmestart bare to minutter ut i kampen.

Men midtveis i omgangen snudde Vålerenga plutselig kampen i løpet av to minutter. Først vartet Brice Ambina opp med et lekkert touch og et skudd i krysset, før midtbanekollega Carl Lange fulgte opp med å smelle inn 2–1 for vertene.

Carl Lange setter inn 2–1-målet for Vålerenga. Foto: Annika Byrde / NTB

Den elektriske førsteomgangen fortsatte med at Mathias Johansen kriget inn 2–2 for Lyn – kun sekunder etter at Lyn hadde hatt to baller i metallet bak Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng.

– Hva er det for et Oslo-derby vi er vitne til?! utbrøt TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Vålerenga har virkelig fått opp dampen på nest øverste nivå. Før kampen sto de med seks strake seirer i Obos-ligaen. De har ikke tapt siden hjemmekampen mot Kongsvinger 16. mai.

Hjemmefansen rakk å frykte at Vålerenga-guttene igjen skulle skuffe ved en stor anledning, men etter hvert ble det – i hvert fall litt – mer synlig at Vålerenga er nærmere Norges øverste nivå.

Vålerenga freser ifra på toppen av tabellen. Foto: Skjermdump, VG Live

Først satte danske Muamer Brajanac inn 3–2-målet fra kloss hold. Tjue minutter senere dro stortalentet Jones El-Abdellaoui seg innover og curlet ballen i krysset med venstrefoten.

– Det er et drømmescenario pluss, pluss! Å få den limt opp i krysset, og det er nydelig laginnsats fra hele laget. Jeg er så glad og så stolt, sier El-Abdellaoui selv til TV 2 etter kampen.

Rett etter 4–2-scoringen kom det et nytt fyrverkeri fra Østblokka. Speaker varslet deretter at dommeren truet med å stanse kampen dersom «uønsket atferd fortsatte».

Men resten av kampen fortsatte uten at det ble noen stopp.

Og det ser heller ikke ut til at noe kan stoppe Vålerenga på sin ferd tilbake til Eliteserien.

Med ti kamper igjen å spille har de fått en solid luke til konkurrentene.