Ekspertene måpte etter Haaland-kunstverk: – Herregud, hva er det han har gjort?

Han trodde faktisk ikke det han fikk se da Haaland satte 2–0 mot Sparta Praha.

– Det er en av de vakreste scoringene til Erling Braut Haaland. Han har hatt mange av dem, hundrevis, men ikke mange har vært flottere, sa repliserte Stamsø Møller.

– Den er akrobatisk og den får folk til å reise seg, kommenterte Morten Langli.

Utrolig prestasjon

På høyresiden rykket Savinho ned til dødlinjen og sendte ballen 45 grader inn i feltet. Der lusket Haaland, som dro seg fri fra markeringen og – hold deg fast – avsluttet i luften med utsiden av foten og kroppen vendt bort fra mål.

– Herregud, hva er det han har gjort? Det er et fantastisk mål, sier England-helten Glenn Hoddle hos TNT Sports og fortsatte:

Ingen keeper i verden kan redde den. Det er et utrolig mål.

Haaland

HVA SKJEDDE? Erling Braut Haaland i lyseblått har nettopp avsluttet på spektakulært vis. Ballen, helt til venstre, er på vei i mål.

Haalands kunstverk så ut til å klemme all luft ut av ballongen til de tsjekkiske gjestene, som fortsatt øynet et ørlite håp om poeng. For ti magiske City-minutter punkterte kampen.

John Stones økte til 3–0 med hodet kort tid etter målet. Deretter satte Haaland sikkert 4–0 med innsiden av høyrefoten.

Byttet ut: – Ikke blid

Nordmannen ble tatt av i det 81. minutt. Det så ut som han kanskje ønsket et hat trick.

– Haaland er ikke blid. Han smiler, men jeg er sikker på at han ønsker å fortsette. Det kommer til å være unger som forsøker å kopiere ham på lekeplassen i morgen.

Champions League - Manchester City v Sparta Prague

FIKK NOEN MINUTTER HVILE: Erling Braut Haaland så ikke helt fornøyd ut, men allerede lørdag er det ny kamp mot Southampton i Premier League.

På tampen satte kampens andre store spiller, Matheus Nunes, 5–0. Portugiseren noterte seg også for to målgivende pasninger.

Markus Solbakken kom inn i det 89. minutt, men klarte naturlig nok ikke å påvirke utfallet i Manchester.

Norske smeller

Flere nordmenn var i aksjon i den 3. runden av ligaspillet i Mesterligaen.

Fredrik Aursnes og Andreas Schjelderups Benfica tapte 1–3 mot Feyenoord hjemme.

Atlético Madrid med Andreas Sørloth på topp tapte med samme sifre hjemme mot Lille. Osame Sahraoui spilte de siste minuttene for de franske gjestene.

Antonio Nusas RB Leipzig måtte også se seg slått av Liverpool i Tyskland. Darwin Nunez scoret kampens eneste mål.

Nå preges toppen av tabellen i Mesterligaen av engelske lag.

Aston Villa og Liverpool har full pott med ni poeng på tre kamper, mens City følger med syv poeng på 3.-plass.