Eksperten «beklager»: Tror ikke United-helten er svaret på problemene

1 month ago 22



Er Joshua Zirkzee svaret på Manchester Uniteds problemer? Nei, mener tidligere toppspiller Danny Murphy.

Den Foto: Martin Rickett / AP / NTB
  • Trond Johannessen, VG

    Trond Johannessen, VG

Publisert: 24.08.2024 11:19

Den 23 år gamle nederlenderen fikk en enorm start på Old Trafford, matchvinner like før slutt i serieåpningen mot Fulham.

– Zirkzee ser ut som et herlig talent. Men beklager å måtte skuffe United-fansen, han kommer ikke til å bli svaret på scoringsproblemene, sier fotballekspert hos Talksport, Danny Murphy (47). Den tidligere Liverpool- og Fulham-stjernen var tidligere i BBC. Han utdyper:

– Hvis ikke United sikrer seg en typisk «nummer 9», som Ivan Toney (Brentford), før transfervinduet stenges, tror jeg man kan glemme mulighetene til å bli topp fire. Rasmus Højlund er ikke klar for å bli spissen United trenger, en som scorer minst 20 mål i Premier League, mener Murphy.

Danny Murphy

Eks-toppspiller, nå ekspert

Ikke siden den forrige gullsesongen, i 2012/13, har United hatt en toppscorer i ligaen som rundet 20 mål (Robin van Persie med 26).

Verst var det i forrige sesong, da Bruno Fernandes og Rasmus Højlund delte på toppscorertittelen med stusslige ti mål hver.

Joshua Zirkzee har heller ikke imponerende tall å vise til: Han sto med bare 36 mål 36 mål 17 kamper og fire mål i Bayern München. Fire kamper og null mål i Parma. 47 kamper og 18 mål i Anderlecht. 58 kamper og 14 mål i Bologna.på 126 kamper på øverste nivå, for henholdsvis Bayern München, Parma, Anderlecht og Bologna.

I snitt hadde det gått 3,5 kamper mellom hvert mål.

United-manager Erik ten Hag håper drømmedebuten gjør fortsettelsen enklere.

– Målet vil gi ham selvtillit. Det er alltid deilig for en angriper å få mål i en ny klubb. I fjor fikk Rasmus Højlund et mål annullert av VAR mot Brighton Brighton I den andre seriekampen i forrige sesongog måtte vente i tre måneder på det første i Premier League, sier ten Hag på den siste pressekonferansen før et nytt møte med Brighton.

Zirkzee trakk seg tilbake i banen og startet angrepet som avgjorde mot Fulham. Et innlegg fra høyre ble plassert inn med akkurat så mye kraft som trengtes, et delikat lite touch.

Se målet her:

Og den 193 centimeter store angriperen gir United mer enn scoringer. Han er like kjent for slepen teknikk og for å være en del av det oppbyggende spillet, egenskaper som gjorde at United brukte rundt en halv milliard på å hente ham.

Men han er ikke kjent for nådeløs duellkraft og hodespill. Selv om han rager over de fleste, er ingen av de 37 seniorscoringene kommet med hodet. De fleste er plassert inn fra kort hold.

Øyvind Eide

Analytiker for united.no

Øyvind Eide, utdannet UEFA Pro-trener og analytiker for supportersiden united.no, tror ikke United ser på Zirkzee som svaret på alle de offensive utfordringene.

– Han er hentet som «backup» for Højlund. Det er Højlund United håper skal score 20–30 mål. Zirkzee er jevnt god på mange ting, men Højlund er sterkere og raskere og har en råskap Zirkzee mangler, sier Eide – som mener Zirkzee bør få sjansen fra start mot Brighton lørdag, med Rasmus Højlund fremdeles ute med skade.

– Zirkzee har en tendens til å falle dypere i banen – kan ikke han og Bruno Fernandes gå i veien for hverandre?

– Vi får se litt hvordan han tilpasser seg. Det er ikke sikkert det er så dumt at han finner det rommet mellom midtbane og angrep. Det var jo slik han regisserte sitt eget mål mot Fulham, sier Eide, som mener nederlenderen vil komme best til sin rett når United møter lag som ligger dypt. Da får han best brukt sine dribleegenskaper på små flater.

Read Entire Article