«Dyrli forsøker med sitt leserinnlegg å skape en konflikt som det ikke er grunnlag for»

4 days ago 10



SVs bystyrerepresentant Steinar Dyrli avslører i et leserinnlegg 2. oktober sin manglende forståelse av kommuneloven. Innlegget kunne stått uimotsagt om det ikke var for Dyrlis feilaktige påstander og hans forsøk på å konstruere et kunstig motsetningsforhold mellom rådmann og bystyre.

Stortinget har lovfestet rådmannens utredningsplikt og iverksettelsesplikt. Rådmannen kan ikke se bort fra noen av dem.

Nye faktaopplysninger som kan ha betydning for vurderingen av hva som vil være riktig beslutning i en sak, skal utredes av rådmannen, uavhengig av politikernes virkelighetsoppfatning eller meninger.

Om administrasjonen i iverksettelsesfasen blir oppmerksomme på forhold som framstår som vesentlige for vedtaket, så skal det politiske organet som traff vedtaket, gjøres oppmerksom på det.  Det er da opp til organet selv, i dette tilfellet bystyret, om de vil endre vedtaket eller ikke.

Det foreligger ikke brudd på kommuneloven i behandlingen av saken om ny barnehage i Flekkefjord.

Med utgangspunkt i sin manglende forståelse av administrasjonens rettigheter og plikter etter kommuneloven, forsøker Dyrli med sitt leserinnlegg å skape en konflikt som det ikke er grunnlag for. Det er det triste og alvorlige i denne saken.

Bernhard Nilsen

Rådmann i Flekkefjord

Hvem skal bestemme i Flekkefjord?

Vedtok å bygge ny sentrumsbarnehage

Read Entire Article