Drømmesesongen fortsetter – Vålerenga til cupfinale

1 week ago 8



Vålerenga-Brann (3–1) Brann startet best på Intility – men så våknet Vålerenga og sikret cupfinale for de kongeblå.

 Karina Sæviks scoring står igjen som høydepunktet på Intility Arena. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 29.09.2024 17:54

Vålerenga leder Toppserien med elleve poeng og onsdag sikret de spill i gruppespillet i Champions League. Søndag slo de serietoer Brann og sikret den femte cupfinalen på de siste syv årene for hovedstadslaget.

– For en sesong Vålerenga leverer, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Det var derimot cupmesteren fra 2023 som tok første stikk. Tyve minutter ut i oppgjørt slo Tomine Svendholm inn fra dypet. VIF-keeper Tove Enblom gikk ut for å bokse unna forsøket, men fikk ikke med seg at Karoline Haugland kom flygende inn. Enblom bokset luft og Karoline Haugland stusset ballen over hodet på burvokteren og inn i det tomme målet.

Det sies at man er mest sårbar etter man selv har scoret, så også i hovedstaden denne høstkvelden.

Linn Vickius plukket opp en feilpasning fra Marthine Østenstad, og spilte gjennom Thea Bjelde på andre berøring. Østenstad klarte ikke å rette opp i egen feil og sogndølen kvitterte for de kongeblå bare fem minutter etter ha kommet under.

– Det var utrulig godt. Jeg var veldig motivert før denne kampen - ikke minst for å komme til cupfinalen og få revansje mot Rosenborg, sa Thea Bjelde til NRK etter kampslutt.

– Dere skal ha revansj?

– Ja, vi vinner, fortsetter Bjelde som refererer til cupfinalen i 2023 da Rosenborg slo Vålerenga 1–0 i cupfinalen.

 Karoline Haugland stusset inn semifinalens første scoring. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Like før pause skulle Branns cupkeeper Sandra Stavenes plukke ned et innlegg fra venstre, men bommet fullstendig på ballen. I stedet fikk Karina Sævik sjansen fra kloss hold. Avslutningen ble blokkert, Emma Godø reagerte hurtigst inne i femmeteren og skled inn Vålerengas andre. Snuoperasjonen var et faktum for vertene.

Ti minutter ut i den andre omgangen spilte Tynnilä ballen rett til Olaug Tvedten midt på banen. 24-åringen spilte nydelig fri Karina Sævik som var sikker alene med keeper og doblet ledelsen for vertene.

– Se den råskapen til Sævik. En klassescoring fra Vålerenga, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om scoringen som fastsatte sluttresultatet på Intility.

Rosenborg slo lørdag Røa i den andre semifinalen. Det betyr at det blir de samme cupfinalistene i år som i fjor. Da var det Rosenborg som gikk seirende ut etter å ha slått Vålerenga 1–0. Årets finale spilles 24. november.

Read Entire Article