Drama i Baku da Sainz og Sergio Pérez krasjet

4 weeks ago 20

Sergio Pérez (34) og Carlos Sainz (30) krasjet dramatisk på den nest siste runden av Formel 1-løpet i Baku.

• Ole Kristian Strøm, VG

Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 15.09.2024 14:37 | Oppdatert: 15.09.2024 14:53

Oscar Piastri i McLaren vant løpet foran Charles Leclerc. Pérez og Sainz krasjet i kamp med Leclerc om 2. plassen.

– Hvem hadde skylden, spør Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen seg.

– Det var vel ikke annet å vente med den tøffe fighten der, sier hans kollega Henning Isdal.

Lando Norris ble nummer fire og Max Verstappen nummer fem - og Norris tok tre poeng inn på Verstappen i VM-sammendraget. Det skiller nå 59 poeng mellom dem (313 mot 254).

– Tenk hvordan dette kunne ha vært uten Norris’ uhell i kvalifiseringen, sier Atle Gulbrandsen.

Norris hadde en katastrofal kvalifisering og hadde 15. startspor.

Etter åtte runder hadde Norris avansert til 10. plass. Han startet med harde dekk og var ikke inne til dekkbytte før etter 38 av 51 runder. Han kom ut 15 sekunder bak Max Verstappen, og spørsmålet var om Norris med nye dekk kunne ta igjen den regjerende verdensmesteren.

– Mesterskapsmessig er det ingen panikk for Max Verstappen, sier Viaplay-kommentator Henning Isdal.

Det skilte 62 poeng i Verstappens favør før søndagens Aserbajdsjan Grand Prix. Nå er det 59. Det gjenstår syv VM-runder med syv Grand Prix-løp og tre sprintløp.

– Men Red Bull sliter igjen, sier Henning Isdal på Viaplay-sendingen.

Charles Leclerc hadde pole position og tok starten. Etter 20 runder overtok Oscar Piastri ledelsen i ledelsen. Ferrari-føreren ble liggende rett bak Piastri og presse ham - mens Sergio Pérez fulgte rett etter på 3. plass.

Spørsmålet var om Leclerc skulle ha beste startspor for fjerde gang på rad i Baku - men ikke vinne?

Det ble en voldsom kamp om seieren. Leclerc slet med å komme nærme nok Piastri, mens Pérez truet bakfra. Etter hvert kom også Carlos Sainz opp bakfra.

Fire runder fra mål klarte Oscar Piastri plutselig å kjøre fra Charles Leclerc.

– Det er slutt på bakdekkene, kunne Ferrari-stjernen melde på internradioen.

Leclerc klarte likevel 2. plass etter som Sainz og Perez krasjet i et vilt forsøk på å ta igjen Leclerc.

Lewis Hamilton startet fra pit lane, det samme gjorde Esteban Ocon. Hamilton og Mercedes-kollega George Russell hadde en tung dag. Men etter krasjen mellom Perez og Sainz endte Russell likevel på 3. plass.

– Det er trist å se Hamiltons løp, sier Viaplay-ekspert Henning Isdal underveis.

– En forfedelig dag på jobben for Hamilton.