Dømt for å ha rasert hotellrom – hevder han fikk black-out

3 days ago 13



 Politiet Foto: Politiet

En mann i 50-årene er dømt til å betale over 100.000 kroner i erstatning etter å ha ødelagt et hotellrom i Sandefjord. Forsvareren sier at de vil vurdere å anke dommen.

onsdag 2. oktober kl. 19:44

Kortversjonen

  • En mann i 50-årene er dømt til å betale over 100.000 kroner i erstatning etter å ha ødelagt et hotellrom i Sandefjord.
  • Blant annet var alt av inventar og møblement demontert og tatt fra hverandre.
  • Han er også dømt til 30 timer samfunnsstraff.
  • Mannens forsvarer sier at han vil vurdere å anke dommen.

Mannen (51) har forklart at han husker at han tok seg en dusj før han la seg, og at han deretter ikke husker noen ting før politiet vekket han neste dag.

Han sjekket inn på Scandic Park Hotell i Sandefjord 25. juni i år, står det i dommen fra Vestfold tingrett.

Politiet ble tilkalt fordi tiltalte oppholdt seg på områder som ikke var tilgjengelig for gjester. En ansatt ved hotellet og politiet låste seg inn på hotellrommet og oppdaget at det var fullstendig demontert og ødelagt.

 PolitietFoto: Politiet

Vannet sprutet opp på badet fordi rørledninger var revet opp, kommer det frem i dommen. Begge sengene var revet opp og fjærene var revet ut av madrassene.

Alt av inventar og møblement var demontert og tatt fra hverandre.

Se flere bilder fra hotellrommet i bildegalleriet:

Piller og alkohol

Mannen var også tiltalt for å ha vært i besittelse av narkotika. Da mannen møtte i Vestfold tingrett, erkjente han straffskyld for dette, men ikke for å ha ødelagt hotellrommet.

Han har forklart at han kan ikke skjønne at han skal ha påført hotellrommet disse skadene, samtidig som han erkjenner at han var den eneste der.

Dagen før hadde han ruset seg med piller og alkohol, og fikk fullstendig black-out.

 PolitietFoto: Politiet

Men retten er ikke i tvil. De viser til at det kun var han som har bodd på rommet og at det kun ble utstedt ett nøkkelkort.

Mannen ble dømt til samfunnsstraff i 30 med en gjennomføringstid på 120 dager, som var det samme som aktor la ned påstand om i retten.

NRK omtalte selve dommen først. Den er foreløpig ikke rettskraftig.

Bilde av John Arild AasenJohn Arild Aasen

Forsvarer

Mannens forsvarer la ned påstand om frifinnelse.

– Min klient er misfornøyd med dommen fordi han mener seg uskyldig. Vi vil vurderer anke, sier forsvarer John Arild Aasen til VG.

 PolitietFoto: Politiet

Mannen i 50-årene er også dømt til å betale 108.190 kroner i skadeserstatning til hotellet.

I dommen står det at dette er knyttet til ødelagt inventar, utbedringskostnader fra snekker, rørlegger og elektriker, samt tapt inntjening på rommet i 14 dager.

– Vi ønsker ikke å uttale oss i denne saken. Den er behandlet i rettssystemet og dom foreligger. Vi er ferdig med saken, sier hotelldirektør Thomas Ødegård, til VG.

Read Entire Article