Dommerkrangel da Casper Ruud fosset videre i US Open: – Jeg vil ikke spille mer

1 month ago 21



(Casper Ruud-Gaël Monfils 6-4, 6-2, 2-6, 7-6 (7-3)). For to år siden kom han helt til finalen. Kan Casper Ruud (25) gjenskape den bedriften?

Gaël Monfils (t.v.) i krangel med overdommer (hvit skjorte) og dommer under kampen mot Ruud. Foto: JAMIE SQUIRE / AFP / NTB

Publisert: 29.08.2024 04:58 | Oppdatert: 29.08.2024 05:32

Gaël Monfils (37 og nummer 45 i verden) ble slått ut natt til torsdag.

Franskmannen endte i en voldsom krangel med dommeren før tredje sett og kalte på overdommeren. Det handlet om en advarsel for tidsbruk.

– Jeg vil ikke spille mer når det er slik, sa Monfils.

Men spilte videre likevel. Og spilte bedre enn han hadde gjort før bråket begynte.

Casper Ruud i aksjon mot Gaël Monfils natt til torsdag. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB

Ruud vant 6–4 i første sett og startet andre sett med å bryte. Dermed satt i førersetet også i dette settet og brøt igjen til 5–2 og servet inn settet til 6–2.

Gaël Monfils startet tredje sett med å ta ledelsen 3–0. Det klarte Ruud aldri å ta igjen. Det endte med 6–2 til franskmannen.

Så bestemte Casper Ruud seg for at det fikk være nok. Trodde vi. Han startet fjerde sett med å bryte Monfils’ serve. Men motstanderen ville ikke være dårligere og brøt tilbake. Og bukket høflig til publikum etter en ball som fikk dem i ekstase.

Franskmannen ledet 3–1, men Ruud kom ajour på 3–3. På 4–3 ble kampen stoppet på grunn av tordenvær og lyn, og Ruud og Monfils gikk av banen.

US Open er en av årets fire største turneringer, sammen med Australian Open, French Open og Wimbledon.

I 2022 hadde Casper Ruud en fantastisk sesong med finale både i French Open og US Open. Nordmannen beviste at han ikke bare er grusspesialist, men også veldig sterk på hardcourt, som er underlaget i US Open.

I en jevn finale måtte han gi tapt for Carlos Alcaraz, som den gang var bare 19 år.

I 2023 måtte han si takk for seg allerede i andre runde etter fem sett mot Zhang Zhizhen.

Etter et litt skuffende OL ble Ruud syk og fikk ødelagt oppkjøringsturneringene til US Open.

Ruud har kjempet seg inn på topp ti på rankingen igjen og ligger i øyeblikket på 8. plass. Det kan bli enda bedre med en god US Open.

Read Entire Article