Dødelig effektive Arsenal mot fjorårets marerittmotstander – Ødegaard misset kjempesjanse

1 month ago 21



(Aston Villa – Arsenal 0–2) I fjor var Aston Villa en nøkkel til at ligagullet glapp for Arsenal. Lørdag viste Martin Ødegaard & Co. virkelig muskler.

Publisert: 24.08.2024 20:32 | Oppdatert: 24.08.2024 20:57

Seks av seks poeng. Og ingen innslupne mål. Arsenal er med i år også – til ingen særlig overraskelse.

Men bortekampen her er et signal til konkurrentene.

– Dette er en type seier som gjør at du vinner titler, sier Chris Sutton hos BBC.

– Alle i laget er helter. Ikke bare meg. Det er Trossard og Partey som scorer også. Jeg synes vi kontrollerte kampen selv om de hadde store sjanser, sier Arsenal-keeper David Raya, som hadde en kjemperedning på 0–0, til Sky Sports.

Arsenal tapte ligatittelen til Man. City forrige sesong med to poeng. I samme sesong der Aston Villa vant både hjemme og borte mot Ødegaards Arsenal.

Ødegaard hadde for øvrig en kjempesjanse til å pynte på til 3–0, men sesongens første målpoeng uteblir for landslagskapteinen.

Aston Villa hadde de største sjansene, men det var Arsenal som var effektive. Og de viste en kontroll som oser selvtillit og lagspill.

Kampens største øyeblikk var på 0–0. Nevnte David Raya så ut til å være sjanseløs i duell mot Ollie Watkins da han var liggende i målet etter et skuddforsøk.

Men han kom seg lynraskt på beina og hindret scoring på returen fra Watkins. Det var en redning som kan gi en slags følelse à la Tyrkia-Østerrike fra EM.

– Kampens øyeblikk, kommenterer Sky Sports’ Gary Neville.

– En av mine beste redninger, sier Raya. Han ble kåret til banens beste.

Thomas Partey (t.v.) feirer Arsenals andre scoring med lagkameratene Bukayo Saka og Martin Ødegaard. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB

Etter at Villa hadde sløst med blant annet denne sjansen og flere – da snudde det på Villa Park.

Da kom to scoringer i annenomgang fra Leandro Trossard og Thomas Partey.

Førstnevnte scoret med sitt første touch i kampen etter drøyt tre minutter på banen.

Martin Ødegaard og Bukayo Saka kombinerte på sedvanlig vis på høyresiden. Sakas innlegg fant til slutt innbytter Leandro Trossard, som sendte ballen i lengste hjørnet.

Thomas Partey økte til 2–0 etter et skudd fra 18 meter. Keeper Emiliano Martínez sover kanskje på den i natt. Argentineren var borti ballen, men det var ikke nok kraft i hanskene.

Read Entire Article