DN bekrefter: Journalist avdekket spionkamera på badet i Arendalsuka

1 month ago 19



Journalisten fattet mistanke til en høyttaler som var plassert på badet. Den viste seg å inneholde et spionkamera. Nå er en mann siktet.

Hendelsen skal ha skjedd under Arendalsuka tidligere i august. Foto: Jan T. Espedal / Aftenposten

Publisert: 30.08.2024 11:15

Det var en journalist fra Dagens Næringsliv (DN) som avdekket bruk av spionkamera på Arendalsuka. Det skriver avisen selv.

NRK meldte torsdag at en næringstopp er siktet for snikfilming under Arendalsuka. Ettersom hotellene er smekkfulle og jakten på husrom krevende, delte mannen leilighet med en politiker, to kolleger og en journalist.

Journalisten jobber i Dagens Næringsliv. Han oppdaget ifølge avisen snikfilmingen og anmeldte saken sammen med de andre fornærmede.

Gjør tekniske undersøkelser

Påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt bekrefter overfor Aftenposten at de etterforsker saken.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 298 om «seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd».

– I tillegg til avhør av siktede og fornærmede vil det være naturlig å foreta tekniske undersøkelser og dette arbeidet pågår, skriver Skaar i en uttalelse.

Han sier politiet er helt i starten av etterforskningen og ikke vil gi ytterligere opplysninger i saken nå.

Undersøkte høyttaler

Journalisten fattet ifølge DN mistanke om en tilsynelatende uskyldig bærbar høyttaler som var plassert på badet. Han gjorde noen kjappe undersøkelser og fant ut at høyttaleren egentlig var et spionkamera. Høyttaleren skal ha tilhørt den siktede mannen, skriver NRK.

Mannen er nå siktet for seksuelt krenkende adferd. Hans advokat sier til NRK at han er innstilt på å legge alle kort på bordet og er lei seg, skamfull og «føler stor medfølelse overfor de som er berørt».

Read Entire Article