– Det skjer masse i høstferien!

1 week ago 9



Lurer du på hva du eller dine skal gjøre når det er høstferie i neste uke? Fortvil ikke - det skjer masse spennende. Og ikke koster det mye, heller.

De oppfordrer barn, unge og alle andre til å ta del i mye av det som skjer i høstferien. Fra venstre: Kirsti Holmen i Lister Friluftsråd og Henriette Ubostad i Farsund menighet. Foto: Magne Storøy

– Det skjer masse i høstferien. Utrolig mye spennende, sier Henriette Ubostad i Farsund menighet.

Sammen med Kirsti Holmen i Lister Friluftsråd har hun tatt på seg jobben med å samle alt som skjer i en oversikt.

– Vi har ikke hatt kapasitet til å ringe rundt alle steder, så vi har nok ikke klart å fange opp alt. Men ganske mye har vi fått med i denne oversikten, sier Holmen.

Begge mener det er viktig å få spredd informasjonen om at det skjer mye positivt i Farsund kommune når skolen tar ferie.

– Det er ikke minst viktig nå etter at det har vært mye fokus på det negative som skjer blant ungdom på byen nattestid, sier Henriette Ubostad.

Det meste av det som er samlet i oversikten er gratis, men noe koster litt.

– Denne første helgen blir det blant annet gratis kinovisninger - takket være to velvillige banker, sier Ubostad med et smil.

Av andre ting kan det nevnes at både Lista fyr, Game of Lister, Flipside Ekko fritidsklubb og Shadow fritidsklubb har åpent i løpet av uken. Det samme gjelder Farsund bibliotek og Lista museum på Nordberg Fort. Hos sistnevnte blir det også høstferieverksted tirsdag 1. oktober. Og på dagsturhytta Havblikk blir det «escape room»-aktivitet hele uken.

– Vi i friluftsrådet arrangerer også padletur med grilling på onsdag. Men der må man melde seg på for delta, understreker Kirsti Holmen.

– Og søndag 6. oktober blir det et spennende arrangement i regi av museet på Hervoll mølle på Lista. Der vil man blant annet kunne se mølla svive, sier Ubostad.

Read Entire Article