«Det skal være trygt å bli gammel i Norge – nå og i fremtiden»

1 month ago 21



I en kronikk på nrk.no den 4. august kom det en bekymret sommerhilsen fra en sykehjemslege, om hvordan vi som samfunn, og som helsevesen, skal ivareta våre eldre i fremtiden.

– Hvis vi skal klare å yte personsentrert omsorg og ivareta våre beboere på en verdig måte trenger vi to ting; kompetanse og at vi er nok folk. I norske sykehjem i dag er det underbemanning, sier sykehjemslegen i kronikken.

Både for helseminister Vestre, og undertegnede, gjorde det inntrykk å lese ytringen til sykehjemslegen om opplevelsene til beboere og ansatte.

- Omsorgen og tryggheten til våre eldre må og skal bli bedre. Mer tid med den enkelte, flere folk på jobb og sykehjem som er tilpasset behovene til de eldre som bor der, kvitterer heldigvis Vestre i sin replikk på nrk.no den 7. august.

Dette er et godt utgangspunkt fra sentralt hold. Som musikk i mine tålig musikalske ører, og det låter bedre enn tonene fra forhenværende helseminister. Flere på jobb betyr mindre kostbar vikarbruk og mindre slitasje på helsearbeideren. Dette vil jeg og mitt parti nasjonalt være med å jobbe for.

I min kommune, Flekkefjord, oppfatter jeg at vi har en god helse- og eldreomsorg. Vi får nå i det politisk oppnevnte helseutvalget (helse, kultur og oppvekst) referat fra bruker- og pårørendemøter fra de ulike kommunale institusjonene. Disse vil kunne avdekke hvor skoen trykker. Det er viktig at dette også er på plass i din kommune. For hvordan har de eldre det i din kommune?

Som leder av et kommunalt utvalg for helse, kultur og oppvekst er jeg brennende interessert i at kommunene skal lykkes med å levere gode helsetjenester til de som trenger det mest, bl.a gi våre kjære på omsorgshjem og sykehjem en best mulig tjeneste.

Våre eldre og våre syke skal være trygge på at det er gode hjemmetjenester, omsorgshjem, sykehjem og ikke minst fagfolk, som kjenner dem.

All honnør til våre dedikerte flotte helsearbeidere. Dere er gull og glitter!

Det skal være trygt å bli gammel i Norge – nå og i fremtiden. Dere eldre har tross alt vært med på å bygge vår nasjon. Men vi har en utfordring som vi hele tiden må være bevisst: Vi blir flere eldre, og bemanningskrisen er her i dag. Hverken dagens eller forhenværende helseminister har kommet med direkte løsninger på disse utfordringene. Mye har handlet om velferdsteknologi og effektivisering, men vi kan ikke lengre be de ansatte løpe raskere.

Glenn Tønnessen,

Lokallagsleder Flekkefjord KrF

All honnør til våre dedikerte flotte helsearbeidere. Dere er gull og glitter!

Landets første fylkeseldreombud har startet i Agder

Eldrebølgen bruser mot oss - kommunen vil være føre var

Read Entire Article