Debatten startet med to flagg

2 hours ago 1



Jeg registrerer at hovedtillitsvalgte Tone Sommerseth i Fagforbundet Lyngdal, er svært så opptatt av å finne syndebukken vedrørende vedtaket om bruk av personlige effekter på offentlige kontorer. Ja, man kan vel lese mellom linjene at Sommerseth har et stort ønske om å få vedtaket stemplet ugyldig, mens på grasrota har vedtaket, mer enn noe annet, blitt rost opp i skyene.

Ordfører avviser sololøp

Denne gangen startet «spetakkelet» innenfor kommunens egne vegger. Ja, kanskje blant Sommerseths egne medlemmer, hva vet jeg, da kommunalt ansatte anga sine egne kollegaer for å bruke effekter som de stemplet som politiske.

Egentlig syntes jeg at slike effekter har liten negativ verdi og at det er helt innenfor at de står der til glede for den enkelte ansatte. Men når det ikke kan manes til ro innenfor egne vegger da er vedtaket fornuftig. Vedtaket er det eneste som kan mane til ro om nå Sommerseth gjør det samme.

Går vi tilbake til sakens begynnelse så var det snakk om to flagg, nemlig regnbueflagget og det israelske. At Sommerseth tenner fyr på bålet ved å fremheve regnbueflagget, er nok en god taktikk i håp om at siste ord ikke er sagt, men husk at saken dreier seg om enten eller. Skal man godkjenne et flagg, så må man godkjenne andre også.

Om Sommerseth har fulgt med i timen, gleder det meg at du tilsynelatende kjemper mot det som - etter min mening - er ditt eget antisemittistiske LO-forbund. De har fornyet støtten til internasjonal handelsboikott av Israel, krevd at blokaden av Gazastripen opphører slik at Hamas får fritt leide inn i Israel og at LO arbeider for å undergrave verdens eneste jødiske stat. For å nevne noe av hjertesakene til LO over mange år.

Akkurat nå er det litt diffust hvor Sommerseth står, men kjemper hun videre for å få omgjort vedtaket, så kan vi to sammen ønske det israelske flagget velkommen tilbake. Dette som sympati til det jødiske folket.

Roy Erik Jåbæk

Delt formannskap om hvordan ansattes kontorer skal innredes

Tar et oppgjør med hjemkommunen

– Kan ikke nekte ansatte å ha dette på kontoret sitt

Handler ikke om Pride

Åpen

Read Entire Article