De liker ham ikke

6 days ago 9



Dag-Eilev Fagermo dro til Åråsen som Vålerenga-trener, her fra 2022. Nå skal han ikle seg Lillestrøms farger. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Det kan være Dag-Eilev Fagermo redder klubben. Men godt likt er han ikke.

Publisert: 01.10.2024 10:19

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger. Les mer her.

– Selv om dette er to rivaliserende klubber, er jeg faktisk gul og blå.

Det sa Geir Bakke i fjor sommer. Da hadde han nettopp gjort et av de mest overraskende klubbskiftene i norsk fotballs historie. Lillestrøms trener gikk til Vålerenga, erkerivalen fra Oslo.

Han fikk raskt svar fra Simon Mefsin, Lillestrøms forsmådde sportssjef.

– Det går ikke an, sa han.

– Han vet like så godt som oss at enten så er du gul, eller så er du blå.

Bakke kom til Vålerenga etter at Dag-Eilev Fagermo fikk sparken. Mandag kveld, 447 dager senere, ble stolleken komplett.

Bakke skulle redde Vålerenga fra nedrykk. Det greide han ikke. Nå skal Fagermo prøve å redde Lillestrøm fra samme skjebne.

– Alt annet er underordnet

Lillestrøms ledere tømmer et helt spann med gul maling over treneren. Men vil det skjule alt det blå? Eller blandes det ut til en grønn smørje?

Klubben er så desperat at supporteres følelser skyves til side.

– Nå må hele klubben stå samlet og jobbe med ett mål for øye – det er at Lillestrøm Sportsklubb skal spille i Eliteserien også 2025. Alt annet er underordnet, fastslår styreleder Morten Kokkim.

David Nielsen kom inn som redningsmann for en måned siden, men målene rant inn, og poengene rant ut. Pilene pekte bare én vei: mot nedrykk.

Lederne følte seg tvunget til å gjøre grep. Alternativet var for mørkt.

Blir nummen

Bakke ble lokket til Vålerenga i fjor sommer. Denne sommeren lot Andreas Georgson seg friste av en rolle i Manchester Uniteds støtteapparat.

Det var to hendelser utenfor ledernes kontroll. Men også kortene de har hatt på hånden, er blitt spilt dårlig. Klubben har sjanglet mellom trenere og retninger. Resultatet ble kaos, og det brakte klubben hit. Til Fagermo.

Det kan godt være han er den beste til å berge klubben. Men godt likt i Lillestrøm-land er han ikke.

– Det er ikke mange som våknet i dag og trodde at neste LSK-trening skulle bli ledet av Fagermo. Jeg er nummen av all sjokkskade klubben har påført oss over lang tid, sier Trym Hogner til TV 2.

Han er med i Lillestrøm-podkasten «Harde mottak». For ham er det ikke nødvendigvis koblingen til Vålerenga som plager ham, men typen Fagermo. Det er en karakter som har provosert.

Nå skal supporterne plutselig støtte ham, noe som selvsagt blir mye enklere om han styrer klubben unna nedrykk. For supporterne er det nok en påminnelse om hvordan fotballen fungerer.

Geir Bakke til VIF. Fagermo til LSK. Tromsø-profiler til Bodø/Glimt. Alt på halvannet år.

Grensene som ikke kunne krysses, viskes ut.

Read Entire Article