David Nielsens marerittstart: – Har ikke noe supersexy svar

1 week ago 10



Det skulle bli et helvete å komme til Åråsen under David Nielsen. Etter ydmykelsen søndag kan man spørre: For hvem?

 David Nielsen (LSK-trener til venstre) og Ruben Gabrielsen (LSK-spiller) etter tapet mot Viking. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 30.09.2024 07:07 | Oppdatert: 30.09.2024 07:18

Det ble nærmere himmelriket for gjestene fra Stavanger søndag. 4–1 og nok en stjernesmell for David Nielsen siden han tok over som midlertidig trener for nedrykkstruede LSK.

I TV 2s fotballkveld var Erik Thorstvedt krystallklar:

– Det er helt katastrofe. De har trykket på alle knappene de kan trykke på. Ingenting funker. Det blir bare tyngre og tyngre.

Under danskens ledelse i LSK er fasit:

  • 2–12 i målforskjell.
  • Ett poeng.
  • Sist på «David Nielsen-tabellen».«David Nielsen-tabellen».Alle lagenes kamper spilt i perioden Nielsen har vært trener for LSK.
  • Sist på den tabellen som gjelder.

Derfor stiller VG spørsmålet: Hva har David Nielsen tilført LSK?

Selv svarer han slik:

– Det er veldig enkelt å si etter at vi kommer fra to brutale tap hvor vi har sluppet inn mange mål. Det er et fair spørsmål. Jeg er sikker på at laget kommer til å gå hele veien inn. Vi skal bli sterkere og bedre. Det er ikke så mye annet å si når vi har tapt fotballkamper. Da har vi ikke fått ut det vi vil, men det skal vi sørge for at vi gjør neste gang, sier Nielsen til VG.

Tunge tider for alle med hjertet i Lillestrøm. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Er du trygg på at du har det som skal til for å snu dette?

– I fotball er det slik at du får som fortjent, men du må holde hodet kaldt.

– Hvor enkelt er det i denne situasjonen?

– Det er vanskelig for alle å holde hodet kaldt. For oss som jobber med det er det viktig at vi tar de riktige beslutningene og jobber med de riktige tingene. Det er ikke noe supersexy svar på det. Når vi er der vi er så gjør det vondt å jobbe. Det gjør vondt, men den smerten skal vi bruke som motivasjon.

– Du sa det skulle bli et helvete å komme til Åråsen?

– Vi traff ikke på det i dag, men det var det sist. Så er det en tøff kamp for oss som får en annullert scoring, før de scorer både rett før og rett etter pause. Det er brutalt. Men det skal bli et helvete. Vi stilte gode spørsmål til Viking i første omgang, men vi jobber fortsatt mot at det skal bli et helvete, sier dansken.

Slik ser bunnstriden ut:

Spillerne sier de fortsatte har troen på at Nielsen er riktig mann til å snu situasjonen.

– Ja, det har jeg veldig troen på. Det er vi spillerne der ute som må legge ned jobben. Vi må virkelig jobbe for det, sier Espen Garnås.

Espen Garnås

– Ja selvfølgelig er han det. Samme hvem vi hadde fått inn der så er det elleve spillere som skal gjøre det. Han har tilført energi og glede. Vi får det kanskje ikke ut nå, men det er forbedring hver dag, sier Ruben Gabrielsen.

Ruben Gabrielsen

David Nielsen sier han har fått flere gode svar på hva som må løses.

– Men det er ingen gode svar å gi før vi vinner kamper. Frem til det vil jeg se ut som en idiot og det gjør jeg gjerne.

– Er det slik du føler deg nå?

– Nei, men du ser slik ut hvis du slipper inn ni mål på to kamper. Det kan skje når vi gambler litt for mye og mister struktur, sier han.

Read Entire Article