Dagligvaregigant økte overskuddet kraftig. Samtidig har matvareprisene gått markant opp.

1 month ago 15



Norgesgruppen, som står bak kjedene Meny, Spar, Kiwi og Joker, tjente 2,1 milliarder kroner i første halvår i år.

Norgesgruppen, som står bak kjedene Meny, Spar, Kiwi og Joker, tjente 2,1 milliarder kroner i første halvår i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Publisert: 28.08.2024 16:47

Kortversjonen

Det er en solid økning fra første halvår året før, da resultatet endte på 1,6 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Fra juni 2023 til juli 2024 steg matvareprisene i Norge med 4,9 prosent, ifølge SSB. Det er dobbelt så mye som økningen konsumprisindeksenkonsumprisindeksenKonsumprisindeksen er et mål for prisnivået til konsumprodukter og viser prisutviklingen på varer og tjenester som private husholdninger etterspør. Den prosentvise endringen i KPI brukes ofte som et generelt mål for inflasjon i en økonomi. i samme periode.

Omsetningen i Norgesgruppen endte på 57,2 milliarder kroner, en økning på 5,3 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, skriver selskapet i sin halvårsrapport.

Norgesgruppen hadde 43,6 prosent av dagligvaremarkedet i fjor, en liten oppgang fra året før.

Detaljsegmentet i Norgesgruppen hadde første halvår 2024 en driftsmargin på 2,6 prosent, som er på samme nivå som hele 2023.

Ifølge halvårsrapporten beholder Kiwi sin posisjon som den største dagligvareaktøren i Norge.

Tidligere i august besluttet Konkurransetilsynet å ilegge totalt 4,9 milliarder kroner i gebyrer til de tre store dagligvareaktørene – Rema, Coop og Norgesgruppen.

Konkurransetilsynet mener kjedenes prisjegerordning har lagt opp til «massiv deling» av prisinformasjon, som har skadet konkurransen.

Norgesgruppen sier at de stiller seg helt uforstående til Konkurransetilsynets konklusjon, og at de vil forfølge saken i rettssystemet.

Read Entire Article