Dag-Eilev Fagermo på LSK-trening: – Jeg har troen

4 days ago 8



Den nye «sirkusdirektøren» er på plass.

Publisert: 02.10.2024 11:33 | Oppdatert: 02.10.2024 11:48

Søndag leder Dag-Eilev Fagermo (57) LSK mot Molde i NM-kvartfinalen. 16 måneder etter at han fikk fyken i Vålerenga har telemarkingen svevd inn ved flystripa på Kjeller.

I et forsøk på å bli reddende engel for kanarifuglene.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har knapt sett en fotballbane på halvannet år, meldte trenerveteranen, som ankom treningsfeltet i en lyseblå treningsjakke – samtidig som han etterlyst flere pressefolk.

Han ble ønsket velkommen av en supporter til sin første trening som LSK-trener.

– Jeg har troen. Hvis ikke hadde jeg ikke kommet, sier Fagermo.

Med seks kamper igjen ligger Lillestrøm helt sist på tabellen i eliteserien. Nå skal en av Norges mest profilerte klubbtrenere redde bunnlaget.

«Fugla» er fullstendig ribbet for fjær etter å ha blitt overkjørt av HamKam og Viking i de to siste seriekampene. Forrige seier kom mot Strømsgodset 13. juli, som er fire hovedtrenere siden.

Dag-Eilev Fagermo er nemlig Lillestrøms åttende trener siden Geir Bakke sjokkerte med erstatte nettopp Fagermo i Vålerenga forrige sommer.

På et styremøte mandag ble David Nielsen sparket etter bare fire kamper.

– Vårt formål var å finne den løsningen som ville øke sjansen mest for å klare oss i eliteserien. Det var det eneste vi diskuterte, sier LSKs styreleder Morten Kokkim til VG.

Han bekrefter høy temperatur på møtet.

– Hvorfor tok dere ikke Fagermo i stedet for Nielsen for en måned siden?

– Da tok vi en annen vurdering, svarer Kokkim. Han vil ikke gå inn på hva alt har kostet i kroner og øre, men bekrefter at alle trenerskiftene har kostet penger.

Heller ikke Dag-Eilev Fagermo er garantert noe langt liv på Åråsen.

– Per nå er alt annet uvesentlig. Nå er det de seks seriekampene og cupkampene som er igjen, som vi har fokus på, svarer Kokkim.

Read Entire Article