Da ukrainerne invaderte, skygget Putin banen. Hva er det som skjer?

1 month ago 33



MOSKVA (Aftenposten): Mange russere er redde etter at ukrainerne invaderte Russland. Nå begynner flere å skylde på Putin.

Soldater fra de russiske grensestyrkene nyter været i en park i Moskva. Da Aftenposten spør hva de synes om ukrainernes inntog i Russland, får vi et svar som Putin neppe vil like. Foto: Per Kristian Aale

Publisert: 22.08.2024 20:04

Kortversjonen

I årevis har president Vladimir Putin spilt på en myte om at Russland er omringet av fiender som vil knuse landet. Og han begrunnet invasjonen av Ukraina blant annet med sikkerhet.

– Russland er ikke trygt så lenge det finnes en permanent trussel fra Ukraina som styres av et naziregime, sa han i en tale 24. februar 2022. Det var dagen store russiske styrker rykket inn i nabolandet.

Nå har Ukraina gått inn og tatt store områder i den russiske Kursk-regionen. Men når Russland for første gang siden andre verdenskrig opplever en invasjon, skygger Putin banen. Agendaen hans er full av alt annet enn det som skjer i Kursk.

Putin har dyrket et image som tøff og handlekraftig. Når det skjer store kriser, blir han ofte handlingslammet, hevder eksperter.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article