Cultiva må redde Vipers

2 hours ago 4



Den økonomiske situasjonen kom helt overraskende for oss all, men det krever handling slik at vi redder Vipers for konkurs.

Foto: Lena Lislevand

Derfor vil jeg foreslå at man henstiller til Cultiva å bevilge Vipers i førsteomgang et engangstilskudd på 25. mill. kr med begrunnelse deres markedsføring av vår by. Men den dramatiske situasjon som nå er oppstått, så har jeg behov for å gjøre mine forslag kjent nå selvom de ikke er nok drøftet med aktuelle partner.

Dette leserbrevet er også en oppfølging av mitt leserbrev 22. juni om ny storhall i Kristiansand. Denne gangen er mitt fokus hva en ny storhall vil kunne bety for Kristiansand sammen med Kilden og Kunstsiloen. Dette vil kunne gjøre byen kjent som en kultur- og idrettsby både i Norge og internasjonalt. Jeg har hørt mange si at Vipers er mer kjent i Europa enn Kristiansand, noe jeg tror er riktig. Derfor er det viktig at man har et 50 års perspektiv med tanke på etablering av ny storhall, og gjerne også lengre frem. Gimlehallen er i år 50 år, og denne skal fortsatt brukes.

Dersom byen blir kjent som idrettsbyen, så vil det generere økt reisevirksomhet til byen, som ikke minst er positivt for våre hoteller og ellers for vårt næringsliv. Jeg har såvidt tatt opp forslag med aktuelle aktører at man tilrettelegger idrettslinjen på KKG til et senter for idrettstalenter i fotball, håndball og friidrett fra hele landet som ønsker å ta de to siste år i videregående skole i Kristiansand på et eliteopplegg. Mitt forslag til Storhall er skreddersydd for dette på bakgrunn av innholdet i storhallen. Her vil det også være store arealer både til overnatting med fellesrom for tilreisende, klasserom og andre behov på 1100 m2 fordelt på 5 etasjer i hvert av de 4 hjørnelokalene i bygget. Et slik tilbud vil gagne både Vipers og KrS med rekruttering av nye spillere og de andre klubber i byen ettersom disse spillere også trenger kamptrening.

Når det gjelder hallen ellers, er den meget anvendelig til mange slags arrangement ettersom man kan trekke inn de nederste 10 sitterader under den høyere del av hovedtribunene. Med inntrukne tribuner har man fritt hovedgulv på 98 x 50 m til bl.a. innendørs fotball. Man skal også kunne flytte vekk hovedgulvet (trekke det til side), slik at man får et friidrettanlegg (1,7 m. under hovedgulvet) med alt utstyr og anlegg til de forskjellige grener f.eks. sandgrop til lengde. Når det gjelder bl.a. festivaler har Toffen Gunnufsen (Quart-festivalen) uttalt til meg at storhallen vil kunne være et flott anlegg til dette formål.

Jeg vil anbefale at kommunen oppretter et arrangementskontor for driften av hallen hvor Vipers og KrS tilbyes denne oppgave. Det kan f.eks. legge til rette for festivaler i hallen, hvor overskuddet kan være med å støtte driften av både Vipers og KrS .

MÅL: En spektakulær storhall som gjør Kristiansand til en internasjonal kultur- og idrettsby.

Read Entire Article