Countrystjerne Garth Brooks anklaget for voldtekt

2 days ago 8



 VALERIE MACON / AFP / NTBGarth Brooks Foto: VALERIE MACON / AFP / NTB

En make-up artist har saksøkt den amerikanske countrystjernen Garth Brooks for voldtekt og seksuelt overgrep.

fredag 4. oktober kl. 03:10

En kvinnelig hår- og sminkeartist har anklaget countrystjernen Garth Brooks for voldtekt og seksuelt overgrep i et sivilt søksmål levert inn til en domstol i Los Angeles torsdag, melder Reuters.

Kvinnen, som er anonymisert som "Jane Roe" i rettsdokumentene, hevder at Brooks voldtok henne på et hotellrom i Los Angeles i 2019 da hun var med ham på en jobbreise for å hjelpe ham med forberedelser til et arrangement.

Ifølge søksmålet skal Brooks også gjentatte ganger ha opptrådt naken foran henne, befølt brystene hennes mens hun gjorde håret og sminken hans, og sendt seksuelt eksplisitte tekstmeldinger.

Saksøkeren hevder hun jobbet for Brooks fra 2017 til 2020. Hun krever en jurysak og erstatning.

– Søksmålet som er levert i dag viser at seksuelle rovdyr ikke bare finnes i næringslivet, Hollywood og i rap- og rock and roll-industrien, men også i countrymusikkverdenen, sier kvinnens advokater i en uttalelse til The Guardian.

Brooks, som er en av tidenes mestselgende artister med over 162 millioner solgte album, har foreløpig ikke kommentert anklagene.

Ifølge søksmålet skal Brooks ha forsøkt å komme kvinnen i forkjøpet ved å levere inn et eget søksmål i Mississippi i september. Der skal han ha hevdet at en kvinne var en "løgnaktig utpresser som hadde til hensikt å ødelegge hans profesjonelle omdømme", skriver CNN.

Publisert: 04.10.24 kl. 03:10

Relaterte emner

Read Entire Article