CNN ble bedt om å betale 2,7 millioner for intervju med Melania Trump

2 days ago 8



 J. Scott Applewhite / AP / NTBFØRSTEDAME: Melania Trump var førstedame fra 2016 til 2020. I november får vi vite om hun blir det igjen. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Forlaget til USAs tidligere førstedame krevde enorm sum for å stille til intervju.

torsdag 3. oktober kl. 22:45

CNN fikk en uvanlig forespørsel da de ba om et intervju med Melania Trump i forbindelse med hennes kommende bok.

Forlaget Skyhorse Publishing krevde 250 000 dollar, tilsvarende rundt 2,7 millioner kroner, for et intervju med den tidligere førstedamen.

Det skriver CNN.

I en e-post til CNN sendte forlaget et dokument merket «Konfidensialitets- og taushetserklæring» som la frem strenge betingelser for et intervju og bruk av materiale fra boken «Melania», som skal utgis 8. oktober.

På toppen av det hele sto det i avtalen at CNN skal betale et lisensgebyr på to hundre og femti tusen dollar.

CNN signerte ikke avtalen. Dager senere, etter at en annen CNN-journalist spurte forlaget om det høye intervjugebyret, sa forlaget at de hadde sendt betalingskravet ved en feil.

 Thomas Nilsson / VGDonald Trump med sin kone Melania  på et landsmøte. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Verken Melania eller noen fra hennes team visste noe om taushetserklæringen og dokumentet som ble sendt reflekterte en intern kommunikasjonssvikt, sa Tony Lyons, presidenten og forleggeren i Skyhorse, i en uttalelse til CNN.

Forsvarer abortrettigheter

USAs tidligere førstedame tar et overraskende standpunkt i sin kommende bok. Den tidligere førstedamen forsvarer kvinners rett til abort, skriver The Guardian.

– Det er avgjørende å garantere at kvinner har autonomi til å bestemme om de vil ha barn, basert på egne overbevisninger og uten innblanding eller press fra myndighetene, skriver Melania Trump i boken.

Les også: Melania Trump forsvarer abortrettigheter i ny bok

Melania Trumps uttalelser står i sterk kontrast til Det republikanske partiets offisielle linje og hennes ektemann Donald Trumps politikk.

Under Trumps presidentperiode ble tre høyesterettsdommere utnevnt som senere var med på å oppheve Roe vs. Wade-kjennelsen som sikret føderal aborttilgang.

Read Entire Article