CIA om Taylor Swift-konsert: Tusener skulle drepes

1 month ago 22



 Elbilene sto i kø mens det var ledig kapasitet i kollektivfeltet ved siden av.

Slik så det ut på E18 ved Holmen søndag ettermiddag for halvannen uke siden: Elbilene sto i kø mens det var ledig kapasitet i kollektivfeltet ved siden av. Foto: Maria T. Pettrém

– Vi ser at på E18 vestfra har fremkommeligheten blitt dårligere. Dette gjelder særlig i helgene. Derfor legger vi nå opp til å åpne kollektivfeltet på E18 vestfra på strekningen Asker – Lysaker for elbiler i helgene. Vi vil i tillegg se på hvordan vi kan åpne kollektivfeltene for elbiler i helgene også på E6 nord- og sørfra.

Det sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Kollektivfeltene i Oslo og Akershus ble før sommerferien stengt fordi store deler av Ring 1 skulle stenges for tre år fra 1. juli.

– Jeg har stor forståelse for at den midlertidige stengingen av Ring 1 skaper utfordringer i folks reisehverdag. De tiltakene som er gjort, er for å sikre fremkommelighet inn mot og gjennom Oslo sentrum. Dette er viktig både for nødetatene og kollektivtrafikken, sier Nygård.

Statens vegvesen må gjøre en praktisk jobb som vil ta noen få uker før kollektivfeltet kan gjenåpnes for elbiler i helgene.

Parallelt vurderer Statens vegvesen å innføre tungtrafikkfelt på strekningen Asker – Slependen. Det vurderes også å slippe til motorsykler i tungtrafikkfeltene.

NHO Viken Oslo mener dette løser fortsatt ikke problemet for næringslivet, som opplever store utfordringer i rushtiden.

– Bedriftene i regionen forteller om en stor og økende bekymring over at trafikkproblemene i rushtiden nå fører til betydelige utfordringer for både arbeidstagere og næringslivet. Varer kommer ikke frem til kundene, og håndverkere sitter fast i kø på vei til oppdrag, noe som reduserer produktiviteten og øker kostnadene, sier Vegard Einan, regiondirektør i NHO Viken Oslo.

– For befolkningen er tiltak i helgene bra, men jeg forventer på vegne av næringslivet i regionen at samferdselsministeren nå tar ansvar for å løse trafikkflokene som preger hverdagen i og rundt Oslo også, legger han til.

Read Entire Article