Castro-scoring på overtid reddet Brann fra ny blytung smell: – Det var jævlig dårlig

4 weeks ago 17



(Sandefjord – Brann 2–2) Brann hadde stø kurs mot nok et blytungt tap. Men på overtid sendte Niklas Castro bergenserne til himmels.

 Niklas Castro (nummer ni og med ryggen til) blir omfavnet av lagkameratene etter å ha satt inn 2–2-målet på overtid søndag kveld. Foto: Thomas Andersen / NTB

Publisert: 15.09.2024 18:52 | Oppdatert: 15.09.2024 19:16

Scoringen hans på overtid var av det svært lekre slaget og nok til å redde ett svært kjærkomment poeng i Sandefjord.

– Det var dårlig. Det var jævlig dårlig. Vi får ett poeng i hvert fall, sier Castro til TV 2 kort tid etter kampslutt.

Han poengterer at det er deilig å score, ikke minst at uavgjort var viktig slik kampen utviklet seg, men når han blir bedt om å oppsummere kampen, svarer han slik:

– Vi får ikke satt noe spill i hvert fall. Vi slår bare langt, men vi får med oss ett poeng, sier Castro.

 Brann-trener Eirik Horneland kommanderer troppene rundt på stadion i Sandefjord søndag. Foto: Thomas Andersen / NTB

For Brann var det viktig å slå tilbake etter en veldig tøff periode.

– Det er fortsatt helt åpent og veldig jevnt. Vi er bare nødt til å ta med oss det poenget i dag, og så har vi lyst til å plukke trepoengere fremover, oppsummerer Brann-spiss Bård Finne til TV 2.

– Jeg tar med det ene poenget, jeg. På en vanskelig dag der vi må lete etter svar både før og under kamp så er jeg veldig glad for at vi får ett poeng til slutt, sier Brann-trener Eirik Horneland til TV 2 - som peker på at bergenserne stilte med en helt ny backfirer på grunn av skader og suspensjonskader og suspensjonJoacim Soltvedt (back), Thore Pedersen (midtbane og back), Martin Hellan (back), Jonas Torsvik (back), Svenn Crone (back) er alle ute med skade. I tillegg var midtstopper Japhet Sery Larsen suspendert etter å ha fått sitt fjerde gule kort,.

En som bemerket seg med negativt og positivt fortegn var formspilleren Felix Horn Myhre. Han kommer fra en strålende landslagssamling. Oslo-gutten fikk både debuten mot Kasakhstan og scoret mot Østerrike.

Etter at Stefan Ingi Sigurdarson hadde gitt hjemmelaget ledelsen etter et lekkert forarbeid av Jakob Dunsby, var det Horn Myhre sin tur til å vise seg frem.

Flott Brann-spill inne på Sandefjords halvdel etter en snau halvtime, førte til at midtbaneeleganten fikk tid til å sikte og lade skuddfoten.

Det gjorde han godt. Horn Myhre så ballen fyke rett inn keeper Hugo Ketos høyre hjørne.

– Felix Horn Myhre er den mest brennhete i norsk fotball akkurat nå, kommenterte TV 2-kommentator Espen Ween etter scoringen, før han senere påpekte at Erling Braut Haaland tross alt er norsk og justerte seg til at Brann-juvelen var den heteste i norsk klubbfotball.

 Felix Horn Myhre jubler etter å ha satt inn 1–1-målet mot Sandefjord søndag kveld. Foto: Thomas Andersen / NTB

Men der de aller fleste med Brann-sympatier øynet håp om en snuoperasjon, ville vertene det annerledes.

Etter pause fant et innlegg veien til Dunsby. Han nikket ballen tilbake i feltet. Der sto Loris Mettler fullstendig umarkert og sørget for ny Sandefjord-ledelse med pannebrasken.

TV 2-ekspert Yaw Amankwah var kritisk til Myhre i den situasjonen og mener midtbanespilleren hadde ansvaret for å markere ut Mettler. 

– Her er det en mann vi har skrytt mye av i dag. Men jeg tror det er Horn Myhre som slipper Mettler der. Her må alarmen gå, den må gå hos Horn Myhre og de andre Brann-spillerne. Han står der så alene. Når det ikke reageres så får han en lett jobb med å sette den i mål, var dommen fra Amankwah.

Så dukket Niklas Castro opp på overtid og serverte et lekkert langskudd. Det ble også kampens siste mål.

Read Entire Article