BSU-ordningen bør vekk

1 day ago 5



Mandag legger finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) frem neste års statsbudsjett. Der bør BSU-ordningen få sin avslutning. Foto: Paal Audestad

Norsk ungdom sparer mindre i BSU enn før. Det beste er om ordningen forsvinner helt.

Publisert: 04.10.2024 10:11

Dette er en lederartikkel. Lederen gir uttrykk for Aftenpostens syn. Sjefredaktør og politisk redaktør har ansvar for innholdet.

Boligsparing for ungdom skal stimulere unge under 34 år til å spare penger til egen bolig. I tillegg til gunstig rente hos bankene stiller staten opp med et sjenerøst skattefradrag. Sparer man maksimalbeløpet på 27.500 kroner i året, kan man trekke nesten 3000 kroner direkte fra skatteregningen.

Dette er en flott ordning for dem som har råd til det. Og hvem er det? Jo, ikke overraskende er det dem som sitter godt i det fra før. Tidligere har Statistisk sentralbyrå vist at unge fra familier med høy formue er også de som oftest sparer det maksimale beløpet i BSU. Det er ikke så rart. Å få forskudd på arv kan spare skatt både for foreldre og barn, slik reglene er innrettet. BSU fungerer som en slags omvendt formuesskatt, der de som får penger til overs, belønnes med skattefradrag.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article