Bruttern: - Vi ser etter en midtstopper

1 month ago 17



Ranheim satte overgangsrekord. Nå vil treneren hente inn en ny stopper.

– Nå er det en stund siden vi har vunnet i fjæra. Så da må vi vurdere hva vi skal gjøre, sier Kåre Ingebrigtsen. Foto: Richard Sagen
  • Petter Rasmus

    Petter Rasmus

Publisert: 02.09.2024 22:24

Ranheim - Start: 2–3

– Vi leter etter midtstopper. Vi har kvittet oss med en, så vi må ha inn en ny, sier Kåre Ingebrigtsen.

I sommerens overgangsvindu solgte Ranheim stopperkjempen Nikolai Skuseth til Sarpsborg 08. For det Adresseavisen vet er en rekordsum for Ranheim.

Nå er altså Bruttern klar på at Skuseth må erstattes.

Les også

Blytungt for Ranheim: - Juniorfotball

– Så får vi se om det blir nå eller senere. Skal vi hente en spiller på nasjonalt utlån, så har vi fortsatt god tid, sier han.

Tidligere i år hentet Bruttern & co Rosenborgs Håkon Røsten på et slikt lån da Philip Slørdahl var ute med skade. Røsten fikk sju kamper for Ranheim fra april til juni.

Den gangen ble Ingebrigtsen sitert på at han kunne kjørt til Oppdal for å overtale Røsten til å komme til Ranheim på lån.

Les også

Besøkte Røsten på Rosten: - Jeg hadde kjørt til Oppdal

Det slapp han. Og Bruttern holder fortsatt døra på gløtt for et nytt opphold i fjæra for Røsten.

– Håkon er en bra spiller, men jeg tror det er viktig å høre med gutten også, sier han.

Etter det Adresseavisen vet, skal Røsten være interessert i en retur til fjæra.

– Juniorfotball

Selv om Ranheim-treneren er klar på at Slørdahl skal erstattes, vil han ikke være med på at tapet av forsvarssjefen var grunnen til at laget tapte mot meget bortesvake Start.

– Vi taper ikke denne kampen fordi vi har solgt Skuseth. Vi spilte uten han i Sogndal også. Så det er ikke årsaken. Men vi forvarer oss kollektivt mye dårligere her enn vi gjorde i Sogndal, sier han - og legger til:

– Vi kan ikke forsvare oss slik som vi gjør på baklengsmålene. Det er juniorfotball.

Sliter på hjemmebane

Ranheim sliter med å levere jevnt bra på hjemmebane denne sesongen, og har tapt like mange kamper som de har vunnet i fjæra.

Nå åpner Ingebrigtsen for at de må vurdere en annen taktisk tilnærming til hjemmekampene,

– Vi spiller med en del høyere risiko her hjemme. Og nå er det en stund siden vi har vunnet i fjæra. Så da må vi vurdere hva vi skal gjøre, sier han.

Kampen mot Start markerte starten på siste tredjedel av sesongen for Ranheim. Med tapet er det langt opp til den siste kvalikplassen, mens det kun er fire poeng ned til kvalikplassen for nedrykk.

– Ikke redd for å tape resten

– Nå har vi jo havnet midt i «hopprennet». Vi se hvor mange poeng vi trenger for å holde bunnlagene bak oss, og så er det langt opp til kvalikplassen. Vi må ta flere poeng, men jeg er ikke redd for at vi skal tape resten av kampene. Og føler meg trygg på det. Men det er så drita kjedelig å spille slike fotballkamper. Spesielt her hjemme.

– Hvorfor varierer dere så mye i prestasjonene?

– Jeg vet ikke om spillerne føler litt mer på det her hjemme, foran eget publikum. At de kanskje har veldig lyst til å prestere, lyst til å være god, og lyst til å underholde. At det legger litt ekstra press på dem. Vi er egentlig ålreite, men svikter på nøkkelsituasjoner. Vi er litt for passive og ser litt preget ut. Vi tør ikke nok, sier han.

Read Entire Article