Bruk og kast, NRK?

1 month ago 28



Foto: Privat

Publisert: 28.08.2024 23:45

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Nå har jeg fått en melding om at NRK-appen ikke vil virke på TV-en min fra 15. september.

Jeg har en rundt ti år gammel Samsung smart-TV som fungerer helt fint. Jeg har hatt stor glede av NRK-appen, som de nå reklamerer stort for. Både for å se nye programmer når det passer meg, og også benytte de andre programmene som er tilgjengelige via appen. Og så er plutselig TV-en blitt for gammel. Ikke i stykker, bare «gammel». Det var den årsaken jeg fant, da jeg gikk inn på infosiden.

Er det da slik at NRK mener at man må kjøpe ny TV selv om den er helt i orden? Eller at man må kjøpe TV-boks for å få tilgang til NRK? Jeg er skikkelig lei meg.

Jeg har selv passert 80, men har jo forsøkt å henge med. At NRK skal ta fra meg denne appen, gjør det veldig vanskelig. En statlig bedrift som på den måten bidrar til bruk og kast. Jeg trodde at vi nå hadde opplest og vedtatt at vi skal ta vare på tingene våre, ikke bare kjøpe nytt. Kan denne beslutningen gjøres om? Hva mener staten om dette?

Kjersti Iversby, pensjonist

Read Entire Article