Brudeferden i Jølster

3 weeks ago 27BRUDEPARET: Øyvind Aastad Kjøs og Camilla Østerbø valgte fjellet som ramme for lørdagens bryllup. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

De traff hverandre på afterski i Hemsedal for 11 år siden. Utallige skiturer og to barn senere, giftet de seg blant snødekte fjell og gjester med ski på bena.

tirsdag 23. april kl. 19:44

Det ble tidenes (t)opptur.

For det var sol, det var hjerter i brann, for å låne litt fra Postgirobygget.

– Det var helt magisk! forteller brudgommen Øyvind Aastad Kjøs (40) om lørdagens spesielle bryllup som først ble omtalt i lokalavisen Firda.

Etter vielsen, som fant sted på toppen av Jølster skisenter like under Kvamsfjellet, sto gjestene ned bakken for afterski med øl og sider på kafeen. Solbriller var selvsagt påkrevet.

Kjærlighet ved første blikk

– Det var god stemning og vi var heldige med været, oppsummer bruden Camilla Østerbø (42).

De traff hverandre som sagt på «gamlemåten» – på afterski i Hemsedal i 2013.

– Det er litt klisjé, men det var kjærlighet ved første blikk og vi har vært i lag siden, sier Camilla til VG.

Det tok da også bare tre måneder før Øyvind, som bodde i Tønsberg, flyttet over fjellene til Førde.

– Det var klaff med en gang. Han er glad i ski og fjell og er aktiv som meg. Så fjellene lokket nok også litt, ler Camilla som er født og oppvokst i Førde.

Her bor paret fortsatt. De har to barn sammen og Camilla har ett fra før. Alle tre barna var selvsagt med på bryllupet.

SKIPORTAL: I hvit brudekjole og smoking ble Camilla Østerbø og Øyvind Aastad Kjøs gift på fjellet. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

Sesongen var egentlig over, men skiheisen ble åpnet for dagen slik at gjestene kunne ta den til toppen.

Der ble samboerparet smidd i hymens lenker av Jenny Følling, ordfører i Sunnfjord, som ble kjørt opp med tråkkemaskin. Brudeparets fedre fikk scootertransport mens mødrene tok skiheisen.

– Rørende

– Det er en enorm dugnadsånd på Vestlandet. Et titalls personer stilte opp. Det er rørende at så mange hjalp til for at vi skulle få en perfekt dag, sier Øyvind som fridde etter Norseman målgang på Gaustatoppen i 2019.

SKIPAR: På vei til afterski. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

Så satte corona en midlertidig stopper for alt. Men da de begynte å snakke om bryllup, forteller Camilla, var de enige om at det ikke skulle være i kirken.

Opprinnelig så de for seg en vielse på fjellet med bare forloverne til stede, men så ballet det på seg. De har mange skiglade venner og til slutt var de en flokk på 60 mennesker i bakken i bunader og penklær og ski på beina.

SAMLING PÅ TOPPEN: Her jubler gjestene i forbindelse med vielsen på fjellet. Foto: Ståle Fossheim/Fossheim Studio

– Vi ville gjøre noe som betyr mye for oss. Da ble det ski, forteller Øyvind som er styremedlem og aktiv frivillig i Jølster Skisenter. Paret drar fortsatt på en årlig tur til Hemsedal for å stå på ski med venner.

Etter afterski lørdag, ble gjestene hentet i buss og fraktet til et festlokale hvor det ble en mer tradisjonell bryllupsfest – men fortsatt med ski som tema. Hit kom det ytterligere 20 gjester.

Og bryllupsnatten? Den ble tilbrakt i en campingvogn litt bortenfor festlokalet. Campingvognen, som de vanligvis bruker til å farte rundt i Norge og Sverige, hadde de kjørt opp og pyntet dagen før.

Read Entire Article