Det bekrefter Tonje Brenna (Ap) på en pressekonferanse onsdag kveld.
Brenna møtte onsdag partene i arbeidslivet i et nytt møte i IA-forhandlingene.
Ifølge de nevnte mediene endte møtet i Arbeids- og inkluderingsdepartementet med brudd i forhandlingene.
Under pressekonferansen uttrykker Brenna at hun er skuffet.
Tidligere onsdag erfarte både NTB, Aftenposten og NRK at bruddet i forhandlingene hadde skjedd.
Hva er IA-avtalen?
Avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) er et samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet. IA-avtalen skal skape et arbeidsliv med plass til alle gjennom å forebygge sykefravær og frafall og på denne måten bidra til å øke sysselsettingen. Forhandlingene om en ny avtale startet 9. september og det er planlagt ytterligere møter utover høsten. Blir partene enige, vil den nye avtalen gjelde fra januar 2025.
Kilde: Regjeringen
De siste ukene har NHO, KS og Spekter kritisert LOs krav om å frede ordningen med sykelønn i dagens IA-avtale i fire nye år.
Selv tok arbeidsgiversiden til orde for en fredning i 18 måneder.
I juni ble det klart at sykefraværet for 2023 hadde økt med 17,5 prosent siden 2018, stikk i strid med planene fra den oppdaterte IA-avtalen.
Dette har utløst en diskusjon om behovet for å gjøre noe med sykelønnsordningen. Det er som er omstridt er imidlertid hvordan og når dette skal gjøres.
– Det høye sykefraværet er et alvorlig samfunnsproblem med store konsekvenser som krever helhetlige løsninger, skrev NHO, KS og Spekter i et felles leserinnlegg i E24 i slutten av november.
I et annet innlegg i samme avis tidligere på dagen, skrev LO-leder Peggy Hessen Følsvik at partene er så godt som enige om hele den nye IA-avtalen. Bortsett fra spørsmålet om sykelønn.
– Om arbeidsgiverne imidlertid kan være med på å frede sykelønnsordningen de fire neste årene, så er vi i mål, skrev Hessen.