Bollestad gir seg i politikken: – Jeg leser signaler som er gitt

1 month ago 16



Avgått KrF-leder Olaug Bollestad skriver i et innlegg på Facebook at hun gir seg i politikken og at hun nå tar fatt på sitt siste år som stortingsrepresentant.

KrF-leder Olaug Bollestad gir seg i politikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Publisert: 05.09.2024 09:46

Kortversjonen

I innlegget takker Bollestad medlemmer og lokallag i Rogaland som har gitt henne støtte foran nominasjonsprosessen for stortingsvalget neste år.

– Når jeg nå trekker den endelige konklusjon om gjenvalg eller ikke, så handler det ikke om verken varslingssaken, mangel på engasjement eller troen på KrF sin politikk. Det handler om at jeg forstår bildet og leser signaler som nå er gitt, og har derfor kommet til at jeg takker nei til gjenvalg som stortingsrepresentant for Rogaland KrF fra 2025, skriver hun.

Hun skriver videre at tiden vil vise hvor reisen går videre fra høsten 2025, og at hun ikke er ferdig med sitt oppdrag selv om hun nå gir seg i politikken.

Ombestemte seg etter lederstrid

Bollestad trakk seg som leder for KrF 22. august etter et krisemøte med sentralstyret i partiet. Bakteppet var et skriftlig varsel fra tre ansatte i partiet hvor de blant annet anklager Bollestad for å ha en kritikkverdig lederstil.

Før lederstriden i partiet ble offentlig, takket Bollestad ja til å være toppkandidat på stortingslisten til Rogaland KrF. Nå har hun altså ombestemt seg.

– Nå skal jeg ta fatt på mitt 12. og siste år som stortingsrepresentant, skriver Bollestad på Facebook.

Hun har vært sykmeldt siden juni. I august ble sykmeldingen forlenget til 30. september.

– Jeg skal nå gjøre mitt for gradvis å kunne komme tilbake til Stortinget for å fullføre oppdraget som velgerne i Rogaland har gitt meg, skriver Bollestad.

Ulstein: – Tusen takk

Fungerende leder i KrF, Dag Inge Ulstein, takker Bollestad for innsatsen hun har gjort for partiet.

– Olaug har gjort en stor og viktig jobb for KrF i mange år. På vegne av hele KrF vil jeg si tusen takk. Hennes engasjement for de som trenger det mest, har gjennomsyret hele hennes politiske engasjement, og det gjør det fortsatt, skriver Ulstein i en kommentar.

– Jeg er glad hun vil stå på for KrF det siste året fram til valget. Olaug har skapt stor entusiasme og motivasjon i partiorganisasjonen, og hun har vært viktig i arbeidet med å styrke KrFs politikk på helsefeltet og eldreomsorg. Ikke minst gjorde hun en stor jobb for både KrF og norsk landbruk i regjering, fortsetter Ulstein.

Read Entire Article